Ενότητες Πακέτου Αυτοάμυνας

Το θεωρητικό υπόβαθρο των εισηγήσεων στο Σεμινάριο Γνωριμίας (για άνδρες και γυναίκες) και στην Εισαγωγική Ενότητα Αυτοάμυνας (ISM-ΜΟΝΟ για έφηβες και ενήλικες γυναίκες) βασίζεται στην έρευνα πάμπολλων επιθέσεων εναντίον γυναικών.

Μοιράσου το:

Σεμινάρια Αυτοάμυνας Τριημέρου

Η ενότητα τριήμερου Σεμιναρίου Αυτοάμυνας (ενοτήτων 1 έως 3) επιτρέπει στους ασκούμενους μας ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ. Αποτελούν ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ που στηρίζεται στο (Civilian Combatives). Το θεωρητικό υπόβαθρο των ομιλιών στο Σεμινάριο Γνωριμίας (για άνδρες και γυναίκες) και στην Εισαγωγική Ενότητα Αυτοάμυνας (ISM-ΜΟΝΟ για έφηβες και ενήλικες γυναίκες) βασίζεται στην έρευνα χιλιάδων επιθέσεων εναντίον γυναικών.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, πιστεύουμε ότι:

Αν μια γυναίκα μπορεί να εφαρμόσει τις τακτικές και τις τεχνικές του συστήματος Combatives, τότε μπορεί και ένας άνδρας.

Κάθε ενότητα αυτοάμυνας επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία επιθέσεων που συχνά αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Οι κατηγορίες ασχολούνται με μια σειρά ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ σε αυτές τις επιθέσεις, ενώ ταυτόχρονα καθορίζουν τα ΑΙΤΙΑ πίσω από τα εγκλήματα κατά των γυναικών: Αυτοάμυνα Combatives για γυναίκες | Επιλογή Θύματος

Το Σύστημα Αυτοάμυνας Combatives είναι πολύ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τη διδασκαλία μερικών κόλπων αυτοάμυνας. Οι 3 ενότητες του Τριήμερου (ISM, BSM, ASM) αποτελούν επί μέρους μέρη του Civilian Combatives. Είναι δηλαδή τμήμα του Συστήματος Αυτοάμυνας μας που καλύπτουν τα σημαντικότερα θέματα της ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ. Αφορούν το ΠΛΑΙΣΙΟ στο οποίο λαμβάνουν μέρος οι επιθέσεις και, ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ τα αντίμετρα που ασκούνται σε Σενάρια Αντιμετώπισης Δύναμης με Δύναμη (Meeting force-on-force).

Κάθε ενότητα αυτοάμυνας βασίζεται σε πληροφορίες που είναι σχετικές με το ΣΥΝΟΛΙΚΟ πλαίσιο στο οποίο οι δεξιότητες εφαρμόζονται ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ. Τα 3 θέματα του συστήματος Αυτοάμυνας μας για γυναίκες, δημιουργούν ταυτόχρονα τη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ για την αποτελεσματικότερη χρήση των δεξιοτήτων που μαθαίνουν.

Κάθε στάδιο προετοιμασίας μιας τάξης αυτοάμυνας, ολοκληρώνεται με την εφαρμογή των ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ και των ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ μέσω της Εκπαίδευσης Έκκρισης Επινεφριδίων/Αδρεναλίνης χρησιμοποιώντας τον Θωρακισμένο Επιτιθέμενο.

Οι 5 ενότητες Αυτοάμυνας Γυναικών

 1. Βία και εγκληματικότητα
 2. Επαγρύπνηση
 3. Φυσιοψυχολογικοί παράγοντες
 4. Πρόληψη
 5. Προετοιμασία

Βία και εγκληματικότητα

Συζητάμε την φύση της βίας και της εγκληματικότητας αναλύοντας το θέμα με την χρήση εργαλείων παρουσίασης και προτείνουμε τακτικές πρόληψης.

Επαγρύπνηση

Συζητάμε τι να προσέχουμε και αναλύουμε περεταίρω το θέμα με την χρήση εργαλείων παρουσίασης προτείνοντας ταυτόχρονα και τακτικές πρόληψης.

Φυσιοψυχολογικοί παράγοντες

Συζητάμε τους φυσιοψυχολογικούς παράγοντες της βίας και της εγκληματικότητας αναλύοντας το θέμα με την χρήση εργαλείων παρουσίασης εξετάζοντας τις πραγματικές επιρροές τους.

Πρόληψη

Προτείνουμε την σωστή αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας και τα κατάλληλα μέτρα και νοοτροπία αντιμετώπισής τους.

Προετοιμασία

Ασκούμε εξαντλητικά τις τακτικές και τεχνικές. Κλείνουμε δοκιμάζοντας τες σε θωρακισμένο αντίπαλο υπό συνθήκες πίεσης, για να επιβεβαιώσουμε την αποτελεσματικότητά τους.

Διαδικασία αντιμετώπισης επίθεσης εν τάχει (Μετωπικές επιθέσεις μόνο)

 1. Εγγύτητα
 2. Προσπέραση
 3. Αποκλιμάκωση
 4. Διαπραγμάτευση
 5. Φωνητική
 6. Φραγμός
 7. Επιθετική Άμυνα – Βασικές τεχνικές
 8. Αντεπίθεση και follow through
 9. Απόδραση
 10. Αναφορά επίθεσης

Και αυτά είναι μόνο η αρχή!

Σχετικά άρθρα

Τιμές Εκπαίδευσης Αυτοάμυνας ISM-BSM-ASM

Εκπαίδευση Ασφάλειας, Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας ISM-BSM-ASM της κοινότητας του Combatives Group για Έφηβες και Ενήλικες Γυναίκες και οι προϋποθέσεις του τριήμερου σεμιναρίου.

Η Εξέλιξη του Συστήματος Αυτοάμυνας Combatives Group

Το Σύστημα Αυτοάμυνας του Combatives Group βασίστηκε στην ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ από ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ δεξιότητες. Δηλαδή, ΕΓΚΥΡΕΣ τακτικές και τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν σε αληθινά περιστατικά βίας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

 • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
 • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
 • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
 • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.