Η «διαφορετική» προσέγγιση του Combatives

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Γιατί θεωρείτε ότι αυτή η «διαφορετική» προσέγγιση του Combatives είναι τόσο σημαντική εφόσον δεν καταλήγουν σίγουρα όλα τα περιστατικά βίας στο δρόμο στα δικαστήρια;

Φίλε Μανώλη,

Χαιρόμαστε που ανοίξαμε διάλογο και μας δίνεται και η ευκαιρία να αναπτύξουμε και περισσότερο τις σκέψεις μας περί του Combatives μας.

Η απάντηση μας είναι, «Και βέβαια δεν καταλήγουν όλες οι συμπλοκές στον δρόμο στα δικαστήρια! Αλλοίμονο, δεν θα είχαμε και τίποτ’ άλλο να ασχοληθούμε!» Απλά, εμείς θεωρούμε ότι η προσέγγιση μας είναι καλύτερη διότι είναι σαφώς φυσιολογικά και πρακτικά ασφαλέστερη. Για να εξηγηθούμε…

Αν μπορεί ένας άνθρωπος να Απουσιάζει, να Αποφεύγει, να Αποδράττει ή να Αποκλιμακώνει μια πιθανή αντιπαράθεση, δεν χάνει τίποτα. Βέβαια, κάποιοι λιγότερο ώριμοι, όπως είπαμε στον προηγούμενο διάλογό μας, μπορεί να θεωρούν ότι θίγεται θέμα «προσώπου». Μπορεί να περάσει από το μυαλό τους ότι οι παρευρισκόμενοι μπορεί να σκεφτούν ότι είναι κανείς «κότα» αν δεν αντιδράσει για αυτή τη «παρεξήγηση». Το ερώτημά μας προς όλους αυτούς είναι πάντα, «Ποιος από αυτούς θα στηρίξει την οικογένειά μας αν χρειαστεί εμείς να πάμε φυλακή για τις ανώριμες πράξεις μας;» Και για να μην το «χοντρύνουμε» τόσο πολύ, «Ποιος από αυτούς βρε αδελφέ, πληρώνει τους λογαριασμούς μας για να είναι η γνώμη του κάθε παρευρισκόμενου τόσο σημαντική;;;»

Όπως είπαμε και στον προηγούμενο διάλογό μας, «Το εύκολο είναι να απαντήσει κανείς στην βία με βία σε όλα τα επίπεδα, από ψυχολογική μέχρι και σωματική, το δύσκολο είναι να σκεφτείς πριν το κάνεις… Ο εγωισμός είναι τις περισσότερες φορές πολύ κακός σύμβουλος».

Ευχόμαστε να απαντήθηκε με σαφήνεια η ερώτησή σου.

Με εκτίμηση

Η ομάδα του Combatives Group

Όνομα: Μανώλης Π.
Ημ/νία: 08/06/2014
Περιοχή: Κρήτη

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.