Να επιλέξω Combatives, Systema ή Krav Maga;

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Τί γνώμη έχετε για τα συστήματα αυτοάμυνας όπως το Systema ή το Krav Maga; Γιατί να επιλέξω το σύστημα Combatives, τι διαφορές έχει;

Φίλε Α. Φ.,

Γενικά δεν είναι η πολιτική του Combatives Group να εκφέρει γνώμη για άλλα συστήματα. Άλλωστε, η επιλογή συστήματος είναι αυστηρά προσωπική και μια τέτοιου είδους γνώμη και σύγκριση δεν θα είχε καμία αξία. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι το εξής:

Ό, τι και να κάνει κανείς είναι καλύτερο από το να στρογγυλοκάθεται σε πολυθρόνα!

Ας απαντήσουμε στην ερώτηση σου «Γιατί να επιλέξω το σύστημα Combatives, τι διαφορές έχει;».

Για να αποφασίσεις αν τελικά θα επιλέξεις τα Combatives έναντι άλλων πολεμικών τεχνών, θα πρέπει να κάνεις την δική σου έρευνα και με βάση την δική σου προσωπικότητα και τις επιθυμίες να κάνεις την επιλογή σου. Να έχεις υπόψιν ότι το Combatives Group παρότι έχει αστυνομικό και στρατιωτικό ιστορικό, δεν ασχολείται τόσο με Πολεμικές Τέχνες όσο με Αυτοάμυνα για πολίτες και επαγγελματίες.

Αν θέλεις να έχεις μια αντικειμενική άποψη, καλό θα είναι, στην έρευνα που θα κάνεις, να παρακολουθήσεις στενά, όσες φορές σου επιτραπεί, μαθήματα στο κάθε σύστημα που σε ενδιαφέρει και να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στο:

  • Τί και πώς διδάσκει ο κάθε δάσκαλος την ύλη του συστήματός του
  • Την ποιότητα των μαθητών της σχολής (προσοχή στην αλητεία)
  • Ποιο είναι το πνεύμα της σχολής και των ανθρώπων της
  • Τον μέσο όρο ηλικίας των μαθητών
  • Την ποιότητα διδασκαλίας

Αυτά ίσως να αποτελέσουν «πειστήριο» για να επιλέξεις αυτό που πιστεύεις ότι ταιριάζει στις πραγματικές σου ανάγκες. Εμείς μπορούμε απλά να σου περιγράψουμε τι είναι αυτό που διδάσκουμε στο Combatives μας. Όπως θα έχεις διαβάσει και στο site μας, τα Combatives είναι μαχητικό σύστημα αυτοάμυνας (και όχι αθλητικό) σύστημα που βασίζεται σε 3 αρχές:

Την απλότητα
Την αμεσότητα
Την αποτελεσματικότητα

Και αυτά, ώστε να είναι απτό στον απλό πολίτη άνδρες και γυναίκες. Σε ελάχιστο χρόνο ο μαθητής γίνεται ψυχολογικά και σωματικά «μαχητής» μέσα από απλές, άμεσα εφαρμόσιμες και εξαιρετικά αποτελεσματικές μεθοδολογίες και τεχνικές. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα και στην σελίδα: Επιλογή σχολής πολεμικών τεχνών.

Η πολύχρονη εμπειρία των Δασκάλων της Σχολής Εκπαιδευτών Combatives σε πολλά και διαφορετικά είδη Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων, έχει αποδείξει ότι για να έχει κανείς επαρκείς γνώσεις σε θέματα προσωπικής ασφάλειας και αυτοπροστασίας, δεν είναι αρκετό να παρακολουθεί μαθήματα που απλά του αρέσουν· πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα που θα σώσουν την ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα καθώς και των δικών του όταν και αν αυτό χρειαστεί.

Πιστεύουμε ότι οι παρακάτω σύνδεσμοι θα σε βοηθήσουν να βρεις τον δρόμο σου:
Opinions are like assholes… και COMBATI… τι; (όλο το άρθρο αξίζει να διαβαστεί προσεκτικά).

Με εκτίμηση

Η ομάδα του Combatives Group

Όνομα: Α.Φ.
Ημ/νία: 09/09/2013
Περιοχή: Αθήνα

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.