Ασκήσεις εκπαίδευσης

...για γενναίους

Η εκπαίδευση μάχης με μαχαίρι αποτελεί αγαπημένο θέμα πολλών ανθρώπων στις πολεμικές τέχνες. Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Και αν υπάρχει, πόσο σύνθετο ή απλό πρέπει να είναι για να λειτουργήσει σε πραγματικές συνθήκες;

Σταθερή και Πτυσσόμενη Λεπίδα

Οι παρακάτω ασκήσεις καλύπτουν τόσο την σταθερή λεπίδα όσο και τη πτυσσόμενη λεπίδα.

Προπόνηση με αληθινό μαχαίρι

Εργαλεία

Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση

Όταν μιλάμε για τέτοιου είδους εκπαίδευση, μιλάμε κυρίως για επαγγελματίες που φέρουν ποικιλία όπλων και πρέπει να τα χρησιμοποιούν ανάλογα την περίσταση (Force Continuum).

Οι επαγγελματίες έχουν διαφορετικές ανάγκες και, επομένως, απαιτούν διαφορετική εκπαίδευση από τους πολίτες. Φέρνουν συχνά μια ποικιλία από όπλα αντιμετωπίζοντας καταστάσεις που απαιτούν Κλιμάκωση Μέσων Άσκησης Ελέγχου (Force Continuum).

Ένας αστυνομικός, για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσει με άοπλες τεχνικές, να μεταβεί σε δακρυγόνο, στη συνέχεια, σε κλομπ, που ακολουθείται από Taser και, τέλος, το πυροβόλο όπλο. Κάθε ένα από αυτά αποτελεί επιπλέον Κλιμάκωση Μέσων Άσκησης Ελέγχου (στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό). Απαιτεί πολύ προπόνηση μιας και η κάθε κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίζει ο αστυνομικός θα απαιτήσει ένα συγκεκριμένο επίπεδο δύναμης που μπορεί να κλιμακωθεί ή και να αποκλιμακωθεί (οι νόμοι ισχύουν και για αυτούς).

Επιπρόσθετα σε όλες τις προηγούμενες ασκήσεις, προσθέτουμε την ακόλουθη:

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι σοβαροί επαγγελματίες θα αναπτύξουν τις δικές τους ασκήσεις ή θα προσαρμόσουν αυτές που παρουσιάστηκαν εδώ, εμείς στο Combatives Group το ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ, και μάλιστα, το ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ αφού γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι με πολύ μεγάλη εμπειρία. Εξ’ άλλου όλοι βρισκόμαστε σε μια συνεχής διαδικασία μάθησης.

Αυτό που είναι σημαντικό να θυμόμαστε, είναι ότι όσο πιο σκληρά και ρεαλιστικά εκπαιδεύεται ένας άνθρωπος, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να επιβιώσει από μια σκατοκατάσταση!

20/11/2018

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Άοπλη αυτοάμυνα ενάντια μαχαιριού

Αποκάλυψη μέρος 2 – Άοπλη αυτοάμυνα ενάντια μαχαιριού

Φυσικά ο νόμος έχει δικαίως τις αντιρρήσεις του σε κάτι τέτοια δεδομένου ότι αποτελούν μονομαχία (ίσως και δολοφονία) που είναι παράνομη. Αυτή η απαγόρευση αποτελεί και προστασία από το νόμο και είναι δυστυχώς, ένας άλλος λόγος που διδάσκονται bullshit από bullshitters.

Κάλυψη, Κλείσιμο, Αντεπίθεση

Κάλυψη, Κλείσιμο, Αντεπίθεση!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κλείσει κανείς την απόσταση μεταξύ συμπλεκόμενων; Είναι απαραίτητο να το κάνει κανείς αυτό ή πιο σωστό να απομακρυνθεί από τον κίνδυνο; Υπάρχει τρόπος να γίνει με ασφάλεια;

Διδασκαλία Χρήσης Όπλων

Ο Κίνδυνος της Διδασκαλίας Χρήσης Όπλων

Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά ας αρχίσουμε με το γεγονός ότι οι νόμοι στην χώρα μας είναι πολύ αυστηροί σχετικά με την οπλοκατοχή και οπλοφορία. Δεν συζητάμε καν την οπλοχρησία (δεν υπάρχει νόμος που να την επιτρέπει).

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.