Εκπαιδευτικά μαχαίρια

...και τα υλικά τους

Σας συνιστούμε όλες οι δραστηριότητες εκπαίδευσης με εκπαιδευτικά μαχαίρια πρέπει να συμπληρωθούν με υψηλής ποιότητας προστατευτικά στο πρόσωπο και στο λαιμό.

Όλα πονάνε αν χρησιμοποιούνται σωστά

Χάλυβα, ξύλο, πλαστικό και καουτσούκ είναι οι πιο κοινοί τύποι μαχαιριών εκπαίδευσης, αν και μερικοί χρησιμοποιούν μαχαίρια από αφρολέξ (δεν τα συνιστούμε αυτά). Εμείς του Combatives Group προτιμούμε ένα σφικτά τυλιγμένο περιοδικό για αρχάριους, ξύλινες καβίλιες για τους λίγο πιο προχωρημένους και μεταλλικά ελάσματα για τους προχωρημένους.

Ένα σημαντικό σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι τα περιοδικά, οι ξύλινες καβίλιες και τα εκπαιδευτικά μεταλλικά ελάσματα, μπορούν όλα να τραυματίσουν. Δεν είναι ασυνήθιστο να δει τα αποτελέσματα κανείς σε γρατζουνιές και μελανιές. Μπορούν να βλάψουν σε διάφορους βαθμούς με τις τεχνικές κοπής και σίγουρα μπορούν να τραυματίσουν με τις τεχνικές καρφώματος, αλλά μόνο τα εκπαιδευτικά μεταλλικά ελάσματα μπορούν να διαπεράσουν την επιδερμίδα. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να φοράμε προστατευτικά διαφόρων τύπων, ανάλογα την ένταση της εκπαίδευσης.


Αριστερά – Κάρφωμα με Περιοδικό / Δεξιά – Κάρφωμα με Έλασμα

Training bruises
Κόψιμο με Περιοδικό

Οι δεξιότητες με μαχαίρι βασίζονται στην ΤΑΧΥΤΗΤΑ και την ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ παρά την ΚΡΟΥΣΗ και ΔΥΝΑΜΗ (όχι ότι αυτά δεν μπορούν να σκοτώσουν, είναι απλά λιγότερο ακριβείς και πιο αναποτελεσματικά σε σχέση με το έργο). ΓΡΗΓΟΡΑ και ΒΑΡΙΑ χτυπήματα από οποιοδήποτε από αυτά τα εκπαιδευτικά εργαλεία μπορούν να βλάψουν, ειδικά όταν τα πνεύματα των ανθρώπων εξάπτονται (αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να παρακολουθούνται στενά).

Σας συνιστούμε όλες οι δραστηριότητες εκπαίδευσης με εκπαιδευτικά μαχαίρια πρέπει να συμπληρωθούν με προστασία στο πρόσωπο και στο λαιμό (βλέπε – Ασφάλεια στο επόμενο κεφάλαιο). Όλα τα είδη εκπαιδευτικά μαχαίρια μπορούν να δοκιμαστούν. Αλλά η ΣΟΒΑΡΗ εκπαίδευση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τα είδη που είναι όσο ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ στο πραγματικό τύπο που θα φέρει κανείς και με επαρκή ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ στις επικίνδυνες και ευαίσθητες ζώνες (μεταλλικά πτυσσόμενα μαχαίρια εκπαίδευσης μπορούν να αγοραστούν, να τροποποιηθούν ή να φτιαχτούν).

20/11/2018

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Ασκητής Combatives 360˚

Ασκητής Combatives 360˚

Είναι καλό να ΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ κανείς σε θέματα ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ; Είναι το ίσιο πράγμα οι ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ με την ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ; Δείχνουν τα ΙΔΙΑ με διαφορετική φιλοσοφία και τεχνοτροπία; Γιατί ΔΙΑΦΕΡΕΙ το Σύστημα Αυτοάμυνας Combatives Group;

Κάλυψη, Κλείσιμο, Αντεπίθεση

Κάλυψη, Κλείσιμο, Αντεπίθεση!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κλείσει κανείς την απόσταση μεταξύ συμπλεκόμενων; Είναι απαραίτητο να το κάνει κανείς αυτό ή πιο σωστό να απομακρυνθεί από τον κίνδυνο; Υπάρχει τρόπος να γίνει με ασφάλεια;

Απειλή Μαχαιριού

Υπό την Απειλή Μαχαιριού

Οι πραγματικές διαστάσεις της χρήσης του μαχαιριού που τόσοι «ειδικοί» του είδους αρέσκονται να πουλάνε στους αδαής και αφελείς συμπολίτες τους. Αποκαλύπτουμε τη πραγματική διάσταση της άγνοιας και φαιδρολογίας που πλασάρουν.

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.