Επιλογή μαχαιριού

Τι μαχαίρι να διαλέξω; Εμείς προτείνουμε ΚΑΝΕΝΑ. Όμως, αν είναι να διαλέξετε, μην ξεγελιέστε από σέξι ή ριζοσπαστικά σχέδια μαχαιριών. ΟΛΑ μπορούν να σκοτώσουν…, όταν χρησιμοποιούνται σωστά.

Όπλο ή Εργαλείο

Δεν θα υπεισέρθουμε σε λεπτομέρειες για τον κάθε τύπο μαχαιριού, δεδομένου ότι αυτά είναι ως επί το πλείστον σχετικά με την εργασία που σχεδιάστηκαν να κάνουν και τα γούστα του καθενός. Τα δύο βασικότερα σχέδια είναι:

  • Σταθερή λεπίδα
  • Αναδιπλούμενη λεπίδα

Μεταξύ των δύο η ΣΤΑΘΕΡΗ ΛΕΠΙΔΑ θα ήταν η καλύτερη επιλογή για ΑΝΤΟΧΗ και η ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΗ ΛΕΠΙΔΑ για ΕΥΚΟΛΙΑ.

Μην ξεγελιέστε από σέξι ή ριζοσπαστικά σχέδια μαχαιριών. ΟΛΑ μπορούν να σκοτώσουν…, όταν χρησιμοποιούνται με πρόθεση.

Ο στρατιωτικός θα μπορούσε πιθανότατα να είναι σε καλλίτερη θέση με σταθερή λεπίδα, ενώ οι υπόλοιποι τυπικά επιλέγουν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι τύπου καθημερινής χρήσης (EDC – Every Day Carry). Δεν υπάρχει καθορισμένος κανόνας για αυτό, αλλά είναι συνήθως η περίπτωση.

Δεδομένου ότι οι Εκπαιδευτές του Combatives Group ασχολούνται κυρίως με ΠΟΛΙΤΕΣ και μόνο κατά καιρούς με στρατιωτικούς, αστυνομικούς και σωματοφύλακες, είναι το πτυσσόμενο μαχαίρι στο οποίο θα επικεντρωθούμε εδώ.

20/11/2018

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Η Τέχνη του Δόλου

Η Τέχνη του Δόλου

Είναι σωστό να εκμεταλλευτούμε την εξαπάτηση; Μήπως είναι άδικο να χρησιμοποιούμε δόλιο χτύπημα; Τι είναι αυτό που ίσως το δικαιολογήσει; Υπάρχουν συγκεκριμένες απαγορευμένες και νόμιμες τεχνικές; Ποιές είναι οι συνέπειες χρήσης τους;

Μάχη εδάφους για σκοπούς αυτοάμυνας

Μάχη εδάφους για σκοπούς αυτοάμυνας;

Όσον αφορά την αντιμετώπιση, αδίστακτου και αδυσώπητου ένοπλου ή πολλών δραστών και την μάχη εδάφους, υποστηρίζουμε σθεναρά την Απουσία, Αποφυγή και Απόδραση ΠΡΙΝ φτάσουμε στο έδαφος, διότι αλλιώς, σχεδόν μπορούμε να εγγυηθούμε ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα.

Απειλή Μαχαιριού

Υπό την Απειλή Μαχαιριού

Οι πραγματικές διαστάσεις της χρήσης του μαχαιριού που τόσοι «ειδικοί» του είδους αρέσκονται να πουλάνε στους αδαής και αφελείς συμπολίτες τους. Αποκαλύπτουμε τη πραγματική διάσταση της άγνοιας και φαιδρολογίας που πλασάρουν.

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.