Απομυθοποίηση των Επιθέσεων με Μαχαίρι

Μετά από 44 και πλέον χρόνια της μέχρι σήμερα προσωπικής εμπειρίας και όλες τις προσπάθειές μας, εμείς στο Combatives Group δεν έχουμε βρει ΚΑΝΕΝΑΝ άοπλο τρόπο κατά του μαχαιρού που να λειτουργεί 100%.

ΓΝΩΜΕΣ έχουν πολλοί, ΓΝΩΣΕΙΣ όμως, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ!

Πως γίνονται οι επιθέσεις με μαχαίρι και άμυνες εναντίων αυτών αποτελούν πηγή ατελείωτης συζήτησης και εικασιών στις πολεμικές τέχνες. Όπως πάντα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γνώμη για αυτά τα θέματα.

Περιέργως φαίνεται να είναι εκείνοι που δεν έχουν ποτέ αντιμετωπίσει ένα μαχαίρι σε μια πραγματική, ξαφνική, βίαιη επίθεση, που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τα περισσότερα σχετικά με μια κατάσταση που δεν έχουν βιώσει.

Πριν από πολλά χρόνια αντιμετώπισα δύο τέτοιες καταστάσεις και είχα την ευκαιρία να ακούσω και τις ιστορίες άλλων που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις και έζησαν για να τις διηγηθούν. Οι ιστορίες τους ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσες από τις δικές μου μιας και οι δικές μου έληξαν χωρίς τον δικό μου τραυματισμό, ενώ οι δικές τους όχι.

Γνώριζα προσωπικά και άλλους που δεν επιβίωσαν. Κάποιοι είχαν φρικτό τέλος, η Ν. Αφρική δεν ήταν τόπος να μην έχεις το νού σου και σήμερα, αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο.

Ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις ιστορίες μας φαίνεται να είναι ότι η εμπειρία ήταν διαφορετική για τον καθένα από εμάς και, ότι κανένας από εμάς δεν περίμενε να διαδραματιστούν ή να καταλήξουν με τον τρόπο που έγινε (τα στερεότυπα του αθλητικού συλλόγου δεν ισχύουν).

Στην πραγματικότητα, πολλά «πράγματα» συνέβησαν που ενίσχυσαν το «βάρος» της κατάστασης και έφερε στο προσκήνιο την απόλυτη δυσκολία της αναμέτρησης με αποφασισμένο και οπλισμένο επιτιθέμενο.

Έχοντας εξετάσει και συλλογιστεί αυτά τα στοιχεία και, στη συνέχεια, δοκιμάσει τρόπους αντιμετώπισης τους με πρόθυμους «ψιλο-μαζοχιστές» συναδέλφους και μαθητές. Βάση αυτών, έχω φτάσει σε κάποια συμπεράσματα που απλά ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ με τις απόψεις που διατυπώνονται από όλους αυτούς τους κατά τα άλλα «μέγα εμπειρογνώμονες» που αναφέρονται στη πρώτη παράγραφο.

Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Είμαι σε ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με το απόσπασμα του W.E. Fairbairn,

«…δεν υπάρχει καμία σίγουρη άμυνα εναντίον του μαχαιριού…»

Τουλάχιστον, μετά από 45 και πλέον χρόνια της μέχρι σήμερα προσωπικής εμπειρίας και όλες τις προσπάθειές μας, εμείς στο Combatives Group δεν έχουμε βρει ΚΑΝΕΝΑΝ τρόπο που να λειτουργεί 100%. Υπάρχει πάντα η στιγμή που σε καρφώνουν στην προπόνηση και πονάει σαν π******. Και είναι σίγουρο ότι θα πονάει ακόμα περισσότερο σε πραγματικές καταστάσεις, από εκεί και πέρα συνήθως… όλα παίρνουν τον κατήφορο…

knife training bruises
Αριστερά σημάδι από περιοδικό, δεξιά και στο κέντρο του στέρνου, σημάδια από μεταλλικό έλασμα

Όμως, αυτό που έχουμε ανακαλύψει είναι ότι μερικοί τρόποι λειτουργούν καλύτερα από άλλους και, ότι όσο απλούστεροι πιο επιθετικοι και άγριοι είναι, τόσο το καλλίτερο!

Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μακράν ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς μια τέτοια κατάσταση είναι μια ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ.

22/09/2019

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Η Πραγματικότητα - Εναντίον του Μαχαιριού

Η Πραγματικότητα – Εναντίον του Μαχαιριού

Σε αυτό το άρθρο θα διερευνήσουμε κάποιες αλήθειες σχετικά με αυτό το θέμα και θα φέρουμε στο φως μια άλλη άποψη η οποία μπορεί να πείσει ή μπορεί και να μη πείσει τους ανθρώπους διαφορετικά. Εμείς από την πλευρά μας ευελπιστούμε να τους κάνουμε τουλάχιστον να σκεφτούν…

Απλό, Άμεσο, Αποτελεσματικό

Απλό, Άμεσο, Αποτελεσματικό

Ποιό είναι το δόγμα του Combatives Group; Γιατί δίνει τόση έμφαση σε αυτά τα σημεία; Πως ταιριάζουν αυτά με μια κατάσταση αυτοάμυνας; Ποια μαχητικά αθλήματα χρίζουν σεβασμό; Γιατί όμως δεν ταιριάζουν σε συνθήκες αυτοάμυνας;

Μάχη εδάφους για σκοπούς αυτοάμυνας

Μάχη εδάφους για σκοπούς αυτοάμυνας;

Όσον αφορά την αντιμετώπιση, αδίστακτου και αδυσώπητου ένοπλου ή πολλών δραστών και την μάχη εδάφους, υποστηρίζουμε σθεναρά την Απουσία, Αποφυγή και Απόδραση ΠΡΙΝ φτάσουμε στο έδαφος, διότι αλλιώς, σχεδόν μπορούμε να εγγυηθούμε ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.