Απειλή και Εγγύτητα

Απόσταση ίσον Φίλος

Έμπειροι επιτιθέμενοι/ληστές έχουν την συνήθεια της άμεσης «τιμωρίας» θυμάτων που αντιστέκονται απλά και μόνο να κάνουν αντίκτυπο ή να αναγκάσουν την υποβολή του θύματος αν διαισθανθούν ότι η κυριαρχία τους απειλείται.

H Εγγύτητα στην Απειλή έχει μεγάλη σημασία!

Η απόσταση ήταν πάντα ένα σημαντικό εμπόδιο στη μάχη, τόσο για ένοπλους όσο και για άοπλους ανθρώπους.

Στην πρώτη περίπτωση, όταν και τα δύο μέρη είναι οπλισμένα, είναι η εμβέλεια του όπλου που αποτελεί εμπόδιο. Για παράδειγμα, ένας χαρτοκόπτης συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα για ένα κλομπ, εκτός εάν ο χρήστης του είναι είτε πολύ έμπειρος ή αδιαφορεί να πληγεί ή / και να τραυματιστεί.

Στη δεύτερη, ένας ένοπλος άνθρωπος έχει πάντα το πλεονέκτημα σε σχέση με έναν άοπλο.

Αυτός είναι ο λόγος που στο Combatives Group

Εδώ θα κάνω κάποιες εικασίες με βάση την κοινή λογική και τις εμπειρίες που είχα, καθώς και εκείνες τρίτων. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο από αυτό μιας και η κάθε περίπτωση, κατάσταση και επίθεση ήταν διαφορετική δίνοντας έτσι βάση στις ανησυχίες και τις αμφιβολίες μου, όσον αφορά των «στείρων» μεθόδων που κηρύττουν άλλοι. Αυτά που ακολουθούν στη συνέχεια είναι όλα βασιζόμενα σε παραδοχές που αποκτήθηκαν από αυτές τις εμπειρίες, παρατηρήσεις αν προτιμάτε, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν απλώς εικασίες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνονται ως «δεδομένες» ή «αλάνθαστες» μέθοδοι να εξετάσει ή να προσεγγίσει κανείς μια επίθεση ή έναν επιτιθέμενο.

Ο άνθρωπος που απειλεί από απόσταση

Το γεγονός ότι ο ίδιος βρίσκεται σε απόσταση είναι αρκετό να επιτρέψει τρεις αντιδράσεις κατά την εκτίμησή μου.

Περιττό να πω ότι δεν είναι σκόπιμο να αντισταθεί κανείς σε έναν έμπειρο και γεμάτο αυτοπεποίθηση άνθρωπο που κρατά μια λεπίδα σε επαφή με το σώμα μας, δεν έχει σημασία τι λέει ο κάθε «γκουρού».

Έμπειροι επιτιθέμενοι/ληστές έχουν την συνήθεια της άμεσης «τιμωρίας» (αντίποινων) θυμάτων που αντιστέκονται απλά και μόνο να κάνουν αντίκτυπο ή να αναγκάσουν την υποβολή του θύματος αν διαισθανθούν ότι η κυριαρχία τους απειλείται.

23/01/2019

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Όταν η αδρεναλίνη παραλύει το φόβο

Όταν η αδρεναλίνη παραλύει το φόβο

Πώς λειτουργεί η έκρηξη αδρεναλίνης; Ποια η διαφορά της με την γνωστότερη έκκριση αδρεναλίνης; Πόσο σημαντικό είναι να μπορείς ανά πάσα στιγμή να προκαλέσεις έκρηξη αδρεναλίνης; Πόσο κρατάει μια τέτοια έκρηξη; Τι συμβαίνει μετά;

Ειδικός Μαχητής με Μαχαίρι

Ο Μύθος του Ειδικού Μαχητή με Μαχαίρι

Το άλλο όπλο που έχει κάνει την εμφάνισή του, δυναμικά αυτή τη φορά, είναι το μαχαίρι «μάχης» και οι τεχνικές χρήσης του. Αυτό είναι πραγματικά κάτι για το οποίο όντως πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.

Άρθρα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών

Εκπαίδευση Βασισμένη στο Φόβο ή στον Κίνδυνο;

Είναι σωστό να μάθει κανείς αυτοάμυνα σε Αθλητικό Σύλλογο; Δείχνουν αδιάκοπα τεχνικές και μόνο; Δείχνουν μια τεχνική για κάθε περίπτωση; Καλύπτονται και άλλες πτυχές της αυτοάμυνας ή μόνο τεχνικές; Έχουν συγκεκριμένες Στρατηγικές Τακτικές και Πρωτόκολλα αντιμετώπισης της βίας;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.