Από Κλιμάκωση σε Ένοπλη Συμπλοκή

Κανένας δεν περιμένει ότι από λόγια θα φτάσει σε θανατηφόρα επίθεση σχεδόν άμεσα, ειδικά όταν δεν έχει δει τον αντίπαλο να οπλίζεται. Αυτό απαιτεί εξαιρετικά υψηλό βαθμό εξοικείωσης, συνεπώς, μόνο ανθρώποι οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί με πρωτόκολλα και ΠΟΛΥ ΠΙΕΣΗ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ θα τα καταφέρουν.

Από το κακό στο χειρότερο και ίσως θανατηφόρο

Αν έχετε παρατηρήσει, δεν έχουμε αναφερθεί μέχρι στιγμής στην άμυνα εναντίων όπλου σε περίπτωση λεκτικού καβγά που κλιμακώνεται σε φυσική συμπλοκή και που καταλήγει σε ένοπλη επίθεση ή απλά, ξαφνικά καταλήγει κατ’ ευθείαν σε ένοπλη επίθεση.

Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί πολύ πιθανότερα θανατηφόρα επίθεση σε σύγκριση με την απειλή που αναλύσαμε νωρίτερα, στην ουσία μιλάμε για ένα είδος ΕΝΕΔΡΑΣ.

Γιατί;

Διότι κανένας δεν περιμένει ότι από λόγια θα φτάσει σε θανατηφόρα επίθεση σχεδόν άμεσα, ειδικά όταν δεν έχει δει τον αντίπαλο να οπλίζεται.

Για να διαπιστώσετε πόσο εύκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο, δείτε πάλι το παρακάτω βίντεο:

Εδώ είναι όπου ταιριάζουν κάποιοι προαναφερόμενοι κανόνες…

Και ταυτόχρονα ασκούμε επιμελώς την βασικότερη στάση του Combatives:

Ενώ ταυτόχρονα:

Και τέλος αν δούμε ότι πέσαμε στα «δύσκολα»:

Όπως καταλαβαίνουμε με όλα τα παραπάνω ο κατάλογος αυτός απαιτεί εξαιρετικά υψηλό βαθμό εξοικείωσης, συνεπώς, μπορεί να ακολουθηθεί μόνο από ανθρώπους οι οποίοι έχουν δοκιμάσει αυτά τα πρωτόκολλα ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ.

Εννοείται αν δεν έχουν γίνει τόσες επαναλήψεις καλό είναι να μην προκαλούμε την τύχη μας προσποιούμενοι ότι «ξέρουμε από αυτά!» γιατί μας τα έδειξε και τα κάναμε μερικές φορές στη σχολή του μάστερ Fu-Ma-Ra.

23/01/2019

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Αυτοάμυνα και μαχαίρι

Αυτοάμυνα και μαχαίρι

Έχουμε κατακλυστεί από «εδικούς», δασκάλους που θεωρούν ότι μια επίθεση με μαχαίρι αντιμετωπίζεται άοπλα μόνο όταν το άοπλο θύμα ξέρει να χρησιμοποιήσει μαχαίρι. Όχι μόνο διδάσκουν την “τέχνη του μαχαιριού” χωρίς οι ίδιοι να έχουν αντιμετωπίσει ποτέ μαχαίρι, αλλά διδάσκουν και πώς να αντιμετωπιστεί άοπλοι.(;;;)

Γνωρίστε την Πραγματική Χρήση Μαχαιριού

Γνωρίστε την Πραγματική Χρήση Μαχαιριού

Η πραγματικότητα της κατάστασης, όπως αποδεικνύεται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που έχει χρησιμοποιηθεί το μαχαίρι, είναι ότι ο τρόπος χρήσης του μαχαιριού, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ένστικτο και το ψυχολογικό στρες.

Άοπλη αυτοάμυνα ενάντια μαχαιριού

Αποκάλυψη μέρος 2 – Άοπλη αυτοάμυνα ενάντια μαχαιριού

Φυσικά ο νόμος έχει δικαίως τις αντιρρήσεις του σε κάτι τέτοια δεδομένου ότι αποτελούν μονομαχία (ίσως και δολοφονία) που είναι παράνομη. Αυτή η απαγόρευση αποτελεί και προστασία από το νόμο και είναι δυστυχώς, ένας άλλος λόγος που διδάσκονται bullshit από bullshitters.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.