Οι πιθανότερες επιθέσεις με μαχαίρι

Επιθέσεις και κυρίως επιθέσεις με μαχαίρι δεν συμβαίνουν έτσι απλά. Πάντα υπάρχουν καταστάσεις και συνθήκες που οδηγούν σε αυτές. Κάποιος πάντα παρακολουθεί, στοχεύει, αξιολογεί, επιλέγει, λαμβάνει απόφαση και δράττει.

Αλήθειες που δεν λέει κανείς

Είναι μόνιμος κανόνας στην κοινότητα του Combatives Group οι άνθρωποι μας να ακονίζουν συνεχώς τις δεξιότητές παρατήρησής τους. Ο λόγος είναι φυσικά απλός:

Είναι ο καλλίτερος τρόπος για να μην πιαστούν εξ απήνης.

Επιθέσεις και κυρίως επιθέσεις με μαχαίρι δεν συμβαίνουν έτσι απλά. Πάντα υπάρχουν καταστάσεις και συνθήκες που οδηγούν σε αυτές. Κάποιος πάντα παρακολουθεί, στοχεύει, αξιολογεί, επιλέγει, λαμβάνει απόφαση και δράττει. Και χωρίς απόκλιση είναι που θα «αποκωδικοποιήσει» αυτά για μας – αν έχουμε κάνει την απαραίτητη προ-εργασία.

Σε περίπτωση που αποτύχουμε σε αυτές τις διεργασίες, τότε είναι πολύ πιθανότερο να βιώσουμε μια πραγματική εμπειρία «παντουσκατίτιδας» (και μη χειρότερα).

Αλλά για χάρη της συζήτησης, ας υποθέσουμε ότι έχουμε πιαστεί ξεβράκωτοι… Τι μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μπροστά μας ή να έχουμε να αντιμετωπίσουμε;

Οι επιθέσεις με μαχαίρι πραγματοποιούνται με δύο βασικούς τρόπους:

 1. Με προειδοποίηση (απειλή)
 2. Χωρίς προειδοποίηση (ενέδρα)

Οι συχνότερες επιθέσεις με μαχαίρι μπορεί να ξεκινήσουν με:

 1. So You Think You Can #27
 2. Fight turns to knife assault
 3. So You Think You Can #12
 4. So You Think You Can #29

Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που βλέπουμε είναι κλιμάκωση της απειλής και κινδύνου.

Αυτές οι περιπτώσεις μπορούν να περιγραφούν ως:

Είναι οι αριθμοί 2, 3, 4 & 5 που ΙΣΩΣ δοκιμάζονται σε αθλητικό σύλλογο πολεμικής τέχνης. Ωστόσο είναι αριθμός 1 ο οποίος είναι η πιο κοινή περίπτωση στην πραγματικότητα.

Οι αριθμοί 3, 4 & 5 σχετίζονται ως επί το πλείστον με ενώ οι αριθμοί 1 & 2

Για να είμαστε δίκαιοι, πολλοί  Αθλητικοί Σύλλογοι Πολεμικών Τεχνών ασκούν διάφορα είδη επίθεσης και άμυνας. Ωστόσο, είναι το πώς τα ασκούν με το οποίο έχουμε διαφορά. Η θέση του Combatives Group είναι:

Για κάθε είδους πρακτικής να έχει πιθανότητα να σταθεί, έστω και εν μέρει αποτελεσματικά, πρέπει να διεξάγεται ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ και ΥΠΟ ΑΚΡΑΙΑ ΠΙΕΣΗ.

15/01/2019

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Άοπλη αυτοάμυνα ενάντια μαχαιριού

Αποκάλυψη μέρος 2 – Άοπλη αυτοάμυνα ενάντια μαχαιριού

Φυσικά ο νόμος έχει δικαίως τις αντιρρήσεις του σε κάτι τέτοια δεδομένου ότι αποτελούν μονομαχία (ίσως και δολοφονία) που είναι παράνομη. Αυτή η απαγόρευση αποτελεί και προστασία από το νόμο και είναι δυστυχώς, ένας άλλος λόγος που διδάσκονται bullshit από bullshitters.

Διδασκαλία Χρήσης Όπλων

Ο Κίνδυνος της Διδασκαλίας Χρήσης Όπλων

Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά ας αρχίσουμε με το γεγονός ότι οι νόμοι στην χώρα μας είναι πολύ αυστηροί σχετικά με την οπλοκατοχή και οπλοφορία. Δεν συζητάμε καν την οπλοχρησία (δεν υπάρχει νόμος που να την επιτρέπει).

Αρετές Combatives

Αρετές Combatives

Τι χρειάζεται κανείς για να μπορέσει να ασκήσει Αυτοπροστασία ή ακόμη και Αυτοάμυνα; Πρέπει να είναι μυώδης; Δυνατός; Ψηλός; Ή μήπως τα στοιχεία που χρειάζεται πρέπει να είναι διαφορετικά; Κι’ αν είναι έτσι, ΠΟΙΑ;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

 • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
 • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
 • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
 • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.