Άμυνα στο μαχαίρι

Βασικές Οδηγίες Επιβίωσης

Πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση απειλής και επίθεσης με μαχαίρι είναι κατά τη γνώμη μας υποχρεωτικά. Όταν ένας άνθρωπος έχει κανόνες ή τουλάχιστον έναν κατάλογο ελέγχου να ακολουθήσει, λιγότερα αφήνονται στην τύχη.

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε στην πραγματικότητα

Από όλων των τύπων των βίαιων επιθέσεων, οι επιθέσεις με μαχαίρι είναι μερικές από τις κοινότερες.

Στην Ελλάδα, έχουμε δει μια αύξηση των επιθέσεων με μαχαίρι δεδομένου έχουν πραγματοποιηθεί τεράστιες κοινωνικές ανακατατάξεις τα τελευταία 30 χρόνια και ακόμη πιο έντονες οικονομικές ανακατατάξεις τα τελευταία 10 χρόνια. Οι συνέπειες αυτών είναι οι κοινωνικές πιέσεις και οι έντονες αντιδράσεις σε αυτές.

Οι επιθέσεις με μαχαίρι που καταγράφονται από την αστυνομία έχουν αυξηθεί κατά πολύ κάθε χρόνο και πολλές από αυτές είναι θανατηφόρες. Ο αριθμός των περιστατικών (αν ήταν δημοσίως γνωστός) θα ήταν απίστευτος για τον μέσο Έλληνα.

Η Κοινότητα του Combatives Group λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της αυτό το πρόβλημα και έχει γίνει προσωπική προτεραιότητα μας η προετοιμασία των συμπολιτών μας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τουλάχιστον, όσων καταλαβαίνουν πόσο σοβαρά βλέπουμε την κατάσταση και πόσο καλοί είμαστε στην προετοιμασία για την αντιμετώπιση αυτής.

Το κάνουμε αυτό με την παροχή των απαραίτητων πληροφοριών και ρεαλιστική, σκληρή εκπαίδευση για να παραδώσουμε τις καλύτερες λύσεις δυνατόν στα βασικά στοιχεία που συνιστούν την επίθεση με μαχαίρι. Καθώς και τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ληφθούν για να παρέχεται μια απλή και αποτελεσματική άμυνα εναντίον αυτού.

Στο παρελθόν έχουμε ήδη εξηγήσει λεπτομερώς τις φυσιο-ψυχολογικές επιπτώσεις της απειλής και του κινδύνου, έτσι δεν θα υπεισέλθω σε αυτά.

Πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση απειλής και επίθεσης με μαχαίρι είναι κατά τη γνώμη μας υποχρεωτικά. Όταν ένας άνθρωπος έχει κανόνες ή τουλάχιστον έναν κατάλογο ελέγχου να ακολουθήσει, λιγότερα αφήνονται στην τύχη (checklist/action plan – τα ένοπλα σώματα τα ονομάζουν Κανόνες Εμπλοκής).

Ένα καλό παράδειγμα είναι όταν ένας πιλότος κάνει έλεγχο του αεροσκάφους για να βεβαιωθεί ότι όλα είναι εντάξει ΠΡΙΝ επιβιβαστούν οι επιβάτες του. Μόλις είναι στον αέρα είναι πολύ αργά, δεν μπορεί να κάνει στο πλάι, να  ανοίξει την πόρτα για να «ρίξει μια ματιά κάτω από το καπό».

Δεν είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε ότι οι πιλότοι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αυτό πριν επιβιβαστούμε στο αεροσκάφος τους;

Γιατί τότε δεν είναι εξίσου σημαντικό για εμάς να το πράξουμε όταν πρόκειται για θέματα της προσωπικής μας ασφάλειας;

Το Combatives Group χρησιμοποιεί τα ίδια πρωτόκολλα και για τις δύο περιπτώσεις ΆΟΠΛΕΣ και ΕΝΟΠΛΕΣ, εξαλείφοντας έτσι τη ΣΥΓΧΥΣΗ ως προς το ποίο λειτουργεί πού και πότε. Η πρακτική αυτή είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Οι κανόνες είναι:

23/01/2019

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Μεθοδολογία εκπαίδευσης άμυνας με μαχαίρι

Μεθοδολογία εκπαίδευσης άμυνας με μαχαίρι

Πιστοί στην προσέγγιση του Combatives στη βία, καταλήξαμε στον πολύ μικρό αριθμό ΤΑΚΤΙΚΩΝ και ΤΕΧΝΙΚΩΝ και την ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ εκπαίδευσης τούς, η οποία ΠΑΝΤΑ ασκείται υπό ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ.

Οι Κανόνες της Αυτοπροστασίας

Οι Κανόνες της Αυτοπροστασίας

Γιατί είναι απαραίτητο στην Αυτοάμυνα να έχει κανείς ένα σχέδιο δράσης; Τι γίνεται αν δεν έχει τέτοιο σχέδιο; Ποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τέτοια προσέγγιση σε θέματα ζωής και θανάτου;

Άρθρα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών

Αρχές Αυτοάμυνας

Οι Αρχές Combatives δεν είναι ενστικτώδες, διδάσκονται όπως και οι δεξιότητες της Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας. Και αυτό χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Όμως, τι είδους προσπάθεια; Με έμφαση σε ποιά στοιχεία; Πως αναπτύσσονται τέτοιες αρετές;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.