Διαφορετικά σενάρια, ελάχιστες καταλήξεις

Στον κόσμο του αθλητικού συλλόγου, ο καθένας διδάσκει το «πώς και τι της επίθεσης και της άμυνας του μαχαιριού». Μαθητές θα επιλέξουν πρόθυμα να εκπαιδευτούν υπό το άγρυπνο μάτι του Μεγάλου Μάστερ του μακελειού και της καταστροφής, ο οποίος τους παρέχει ένα… αίσιο τέλος… Όμως, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟ;;;

Με το μαχαίρι ΤΙΠΟΤΑ δεν τελειώνει καλά

Οι άνθρωποι αγαπούν το ευτυχισμένο και αίσιο τέλος και ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει;

Στις πολεμικές τέχνες και μαχητική άθληση στον κόσμο του αθλητικού συλλόγου, ο καθένας διδάσκει το «πώς και τι της επίθεσης και της άμυνας του μαχαιριού».

Συνήθως τελειώνει με σαφή νικητή που καταφέρνει:

 1. Να δείρει τον επιτιθέμενό του
 2. Να αφοπλίσει και στη συνέχεια να δείρει τον επιτιθέμενο του
 3. Να αφοπλίσει και στη συνέχεια να «σκοτώσει» τον επιτιθέμενο του
 4. Να «σκοτώσει» τον επιτιθέμενό του.

Τι ωραίο και βολικό!

Όμως, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από ό, τι μόλις τέσσερεις ευτυχείς καταλήξεις!

Ας εξετάσουμε και τις ακόλουθες καταλήξεις:

 1. Αποδράττουν
 2. Νικούν άμεσα
 3. Τραυματίζονται και θεραπεύονται (ελπίζουμε πλήρως και πολύ σοφότεροι)
 4. Τραυματίζονται βαριά, θεραπεύονται, αλλά παραμένουν σακάτες για μια ζωή (και γίνονται πολύ σοφότεροι και πικραμένοι)
 5. Τραυματίζονται θανάσιμα, σώζονται απ’ τα νύχια του χάρου και ακολουθούν μήνες θεραπείας (και γίνονται πολύ σοφότεροι)
 6. Τραυματίζονται θανάσιμα, σώζονται απ’ τα νύχια του χάρου και ακολουθούν μήνες θεραπείας αλλά παραμένουν σακάτες (και γίνονται πολύ σοφότεροι και πικραμενοι)
 7. Τραυματίζονται θανάσιμα και πεθαίνουν αργά και βασανιστικά
 8. Πεθαίνουν αμέσως

Φυσικά, οι δύο πρώτες περιπτώσεις είναι επιθυμητές, ενώ οι άλλες απέχουν πολύ από το επιθυμητό. Δυστυχώς για τους «ειδικούς» και επίδοξους της ακολουθίας τους, οι «άλλες» περιπτώσεις είναι επίσης πολύ πιο πιθανές εκδόσεις από αυτές του:

 1. να δείρει τον επιτιθέμενό του
 2. να αφοπλίσει και στη συνέχεια να δείρει τον επιτιθέμενό του
 3. να αφοπλίσει και στη συνέχεια να σκοτώσει τον επιτιθέμενό του
 4. να σκοτώσει τον επιτιθέμενό του

Γιατί;

Επειδή σύμφωνα με τα αρχεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ που αποτελούν καλό στατιστικό δείγμα, είναι οι αριθμοί 3 έως 8 που συμβαίνουν περισσότερο. Φυσικά αυτό θα πρέπει να προκαλέσει τον σκεπτικισμό επίδοξων μαθητών, προτρέποντας τους να κάνουν δύσκολες ερωτήσεις του εκάστοτε Master Fu-Ma-Ra, απαιτώντας και απόδειξη της εγκυρότητας σε μη-χορογραφημένες επιθέσεις.

Και γιατί όχι;

Δεν θα έπρεπε εφόσον είναι η δική τους ζωή που «παίζεται»;

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι είναι οι πιο αφελείς που θα στηριχτούν στο φυλαχτό (Δείτε την σειρά άρθρων για τον Φόβο) τους περισσότερο από την αλήθεια. Θα επιλέξουν πρόθυμα να εκπαιδευτούν υπό το άγρυπνο μάτι του Μεγάλου Μάστερ του μακελειού και της καταστροφής, ο οποίος τους παρέχει φυσικά ένα… αίσιο τέλος…

Οι ανυποψίαστοι αγνοούν εντελώς το ενδεχόμενο τέτοιου συμβάντος, ενώ μερικοί από εμάς επιλέγουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.

22/09/2019

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Όπλα κοντινής εμβέλειας, Τα 3 πλέον διαδεδομένα όπλα

Όπλα κοντινής εμβέλειας

Ποιά είναι τα πιο συνηθισμένα όπλα κοντινής εμβέλειας; Πόση γνώση χρειάζεσαι για να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αποτελεσματικά; Χρειάζεται να είσαι «μάστερ» ή απλώς να έχεις θέληση; Χρειάζεται να μάθεις πώς να χρησιμοποιείς παράνομα όπλα;

Υφαρπαγή φρουρού

Αποκάλυψη μέρος 1 – Ένοπλη Αυτοάμυνα με Μαχαίρι

Οι φαντασιώσεις που πλάθουν στο μυαλό τους τα κομάντο της πολυθρόνας για το πόσο «προετοιμασμένοι» είναι ή πόσο «εύκολο» τους είναι να σκοτώσουν έναν άλλο άνθρωπο από κοντά, βασίζεται ακριβώς εκεί, ΜΟΝΟ στη ΦΑΝΤΑΣΙΑ τους.

Η Πραγματικότητα - Εναντίον του Μαχαιριού

Η Πραγματικότητα – Εναντίον του Μαχαιριού

Σε αυτό το άρθρο θα διερευνήσουμε κάποιες αλήθειες σχετικά με αυτό το θέμα και θα φέρουμε στο φως μια άλλη άποψη η οποία μπορεί να πείσει ή μπορεί και να μη πείσει τους ανθρώπους διαφορετικά. Εμείς από την πλευρά μας ευελπιστούμε να τους κάνουμε τουλάχιστον να σκεφτούν…

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

 • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
 • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
 • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
 • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.