Ασφάλεια

Η προστασία των ασκούμενων δεν σηκώνει διαπραγμάτευση. Όλοι όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με το “σπορ” πρέπει να είναι καλά προστατευμένοι.

Ασφάλεια πάνω απ’ όλα

Η ασφάλεια είναι μια σημαντική ανησυχία. Ζούμε σε μια κοινωνία φιλόδικη. Οι άνθρωποι μπορεί να ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι θέλουν να μάθουν τις απαραίτητες δεξιότητες επιβίωσης και συχνά είναι ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΠΡΟΘΥΜΟΙ να πληρώσουν το τίμημα του πόνου και της δυσφορίας. Όμως, αυτό ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι θα το ΔΕΧΤΟΥΝ όταν έρθει η ώρα.

Με ασκήσεις ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ δεν χρειάζονται παρά μόνο τα βασικα προστατευτικα. Με ασκήσεις ΒΑΡΙΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ απιτείται μάσκα ξιφασκίας τριών λεπίδων (three blade fencing mask) ή μια κάσκα που καλύπτει καλά το πρόσωπο με αυχενικό κολάρο ή πλαστική ασπίδα προστασίας στο λαιμό λειτουργεί καλά. Αν θέλει κανείς, μπορεί ακόμη και κράνος μηχανής με πολύ χοντρό Plexiglas 5 χιλιοστών (τουλάχιστον) και αυχενικό κολάρο ή κάποια πλαστική ασπίδα προστασίας στο λαιμό να φέρει.

Προφυλάξεις

Οι παρακάτω προφυλάξεις ασφαλείας είναι απαραίτητες:

  • Προστασία πάνω απ’ όλα! Ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της πρακτικής και τα δύο μέρη υποχρεούνται να φορούν ανθεκτικά σε πρόσκρουση και διάτρηση, προστατευτικά ματιών και λαιμού. Αυτό δεδομένου ότι τεχνικές στο πρόσωπο και το λαιμό μπορούν να τραυματίσουν, να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές, ακόμα και να σκοτώσουν. Ακόμη και ένα περιοδικό μπορεί να βλάψει ένα μάτι και να προκαλέσει αμβλύ τραύμα στην τραχεία.
  • ΟΧΙ γυμνές κοφτερές λεπίδες! Οι άνθρωποι κάνουν απρόβλεπτα πράγματα. Όλες οι κοφτερές λεπίδες πρέπει να ασφαλίζονται μακριά από περιοχές της πρακτικής, ειδικά αν πρόκειται για μια εκπαίδευση εξομοίωσης με εκπαιδευτικό αντίγραφο αναδιπλούμενου μαχαιριού.
  • Κρατάμε απόσταση ασφαλείας! Οι ασκήσεις ακόμα και με εκπαιδευτικό αντίγραφο αναδιπλούμενου μαχαιριού σε μια τάξη χρειάζεται επαρκή απόσταση ασφαλείας μεταξύ των εκπαιδευομένων και τους παρευρισκόμενους.
  • Ο ρυθμιστής έχει πάντα δίκιο! Ένα όργανο ελέγχου ασφαλείας πρέπει να είναι παρών με κάθε ζεύγος για να κρατήσει τα πράγματα υπό έλεγχο.

Αν γίνει καμιά μικρή ζημιά. Γνώση των πρώτων βοηθειών και ένα κιτ πρώτων βοηθειών για μικροτραυματισμούς είναι επίσης απαραίτητα.

20/11/2018

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Σχετικά άρθρα

Άοπλη αυτοάμυνα ενάντια μαχαιριού

Αποκάλυψη μέρος 2 – Άοπλη αυτοάμυνα ενάντια μαχαιριού

Φυσικά ο νόμος έχει δικαίως τις αντιρρήσεις του σε κάτι τέτοια δεδομένου ότι αποτελούν μονομαχία (ίσως και δολοφονία) που είναι παράνομη. Αυτή η απαγόρευση αποτελεί και προστασία από το νόμο και είναι δυστυχώς, ένας άλλος λόγος που διδάσκονται bullshit από bullshitters.

Αυτοάμυνα και μαχαίρι

Αυτοάμυνα και μαχαίρι

Έχουμε κατακλυστεί από «εδικούς», δασκάλους που θεωρούν ότι μια επίθεση με μαχαίρι αντιμετωπίζεται άοπλα μόνο όταν το άοπλο θύμα ξέρει να χρησιμοποιήσει μαχαίρι. Όχι μόνο διδάσκουν την “τέχνη του μαχαιριού” χωρίς οι ίδιοι να έχουν αντιμετωπίσει ποτέ μαχαίρι, αλλά διδάσκουν και πώς να αντιμετωπιστεί άοπλοι.(;;;)

Μεθοδολογία εκπαίδευσης άμυνας με μαχαίρι

Μεθοδολογία εκπαίδευσης άμυνας με μαχαίρι

Πιστοί στην προσέγγιση του Combatives στη βία, καταλήξαμε στον πολύ μικρό αριθμό ΤΑΚΤΙΚΩΝ και ΤΕΧΝΙΚΩΝ και την ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ εκπαίδευσης τούς, η οποία ΠΑΝΤΑ ασκείται υπό ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ.

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.