Η Εγκληματική βία δεν είναι καυγάς

Η εκμάθηση του να «αγωνίζεται» κανείς (διαβάστε – Μαχητικά αθλήματα), δεν έχει καμιά σχέση με καταστάσεις εγκληματικής βίας, απλώς και μόνο επειδή η ΕΝΝΟΙΑ του αγώνα για τους περισσότερους είναι η αμοιβαία αντιπαράθεση.

Αντιμετωπίζεται η ωμή βία με αθλητισμό;

Είναι ο στόχος του εγκληματία να αφαιρέσει από το θύμα του την:

  • Θέληση να αντισταθεί
  • Δυνατότητα να αντισταθεί

Αυτά ΠΡΙΝ προχωρήσει στον ΑΠΩΤΕΡΟ στόχο του, το οποίο μπορεί να είναι τα εξής πράγματα:

  • Οικονομικό κέρδος                   – Κλοπή, Ληστεία
  • Ανθρωποκτονία                         – Εκδίκηση (βεντέτα), Δολοφονία
  • Παθολογική ικανοποίηση       – Βιασμός ή και δολοφονίες κατά συρροή

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο εγκληματίας απλά δεν θα επιτρέψει στο θύμα του να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Η επίθεσή του εγκληματία θα είναι από ΕΝΕΔΡΑ με το στοιχείο του ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ σαφώς υπέρ του.

Θα βασιστεί στο ΣΟΚ τον ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ και τη ΣΥΓΧΥΣΗ και επίσης το πιο πιθανό είναι να είναι ΚΑΙ οπλισμένος. Εάν η κατάσταση αυτή θυμίζει έναν στρατιώτη που παραμονεύει τον εχθρό σε ενέδρα, τότε κατανοείτε την ουσία του ΤΙ διδάσκει μια ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ Σχολή Πολεμικών Τεχνών (Σχολή Πολέμου). Υπάρχει όμως μια σαφή διαφορά μεταξύ τον λόγο («στο γιατί» – ο τελικός στόχος τους) που ένας στρατιώτης ή εγκληματίας χρησιμοποιεί αυτές τις δεξιότητες. Αυτός είναι ο λόγος που δεν είναι ποτέ καλό πράγμα να συγχέουμε τις αυθεντικές Πολεμικές Τέχνες (Τέχνες του Πολέμου) και το νόημά τους, με αυτό που πλασάρουν στους πολίτες ως Πολεμικές Τέχνες στον Αθλητικό σύλλογο ή «Ακαδημία» πολεμικών τεχνών (Μαχητικά αθλήματα) της γειτονιάς.

Στην κοινωνία, όταν ένας πολίτης χρησιμοποιεί αυτά τα πλεονεκτήματα τακτικής κρούσης που αναφέρθηκαν προηγουμένως, ορίζεται ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ.

Γιατί;

Διότι τα χρησιμοποιεί με ακραία προκατάληψη εναντίον ενός αβοήθητου ανθρώπου (έναν άλλον πολίτη) και, αυτός είναι ο λόγος που οι νομικές κυρώσεις είναι τόσο σκληρές, όπως και ΟΦΕΙΛΟΥΝ να είναι. Εδώ μιλάμε για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ αυτών των προαναφερθέντων τακτικών πλεονεκτημάτων με ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ.

Ο εγκληματίας έχει έρθει ψυχολογικά και εγκεφαλικά ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ για να κάνει το χειρότερο εις βάρους ενός άτυχου και συχνά αβοήθητου θύματος. Άτυχο γιατί δεν έχει διδαχτεί να είναι σε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και αβοήθητο, ΟΧΙ γιατί δεν γνωρίζει πώς να υπερασπίσει τον εαυτό του, αλλά επειδή είναι ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΒΙΑ της επίθεσης. Και οι δύο αυτές δεξιότητες (η εγρήγορση και η προετοιμασία), διδάσκονται και δοκιμάζονται τακτικά στα Σεμινάρια Combatives μας.

Σε αντίθεση, ο βίαιος πολίτης εγκληματίας δεν είναι καθόλου ίδιος με τον στρατιώτη του οποίου η δουλειά είναι να σκοτώσει ή να αιχμαλωτίσει τον εχθρό. Αυτή η συμπεριφορά και οι στόχοι είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθεί η αποστολή. Για τον στρατιώτη, η ένοπλη επίθεση από ΕΝΕΔΡΑ με το στοιχείο του ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ, όπου χρησιμοποιεί ΣΟΚ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ και ΣΥΓΧΥΣΗ, είναι σαφώς υπέρ του. Έχει λάβει διαταγές από επίσημες αρχές και πολλές ζωές μπορεί να εξαρτώνται από την επιτυχία της αποστολής του. Το κίνητρό του δεν είναι εγωκεντρικό.

Εν κατακλείδι, η εκμάθηση του να «αγωνίζεται» κανείς (διαβάστε – Μαχητικά αθλήματα), δεν έχει καμιά σχέση με καταστάσεις εγκληματικής βίας, απλώς και μόνο επειδή η ΕΝΝΟΙΑ του αγώνα για τους περισσότερους είναι αμοιβαία αντιπαράθεση επί ίσους όρους (Μια κατάσταση ανταλλαγής, εσύ, εγώ, εσύ, εγώ, εσύ, εγώ κ.ο.κ.).

Αυτή η προσέγγιση ΑΦΕΛΩΣ ΑΓΝΟΕΙ τα στοιχεία της ΕΚΠΛΗΞΗΣ, της ΕΝΕΔΡΑΣ και την πρόθεση του ΣΟΚ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ της ΣΥΓΧΥΣΗΣ και πιθανά του ΟΠΛΟΥ.

Ο εγκληματίας δεν θα επιτρέψει τα πλεονεκτήματα του να του αφαιρεθούν. Για αυτόν είναι αυστηρά εγώ, εγώ, εγώ, εγώ και Τετέλεσται Εσύ!

Υπό αυτές τις συνθήκες επίθεσης, δεν θα δοθεί στον ανεκπαίδευτο πολίτη ο χρόνος να φορτίσει το πνεύμα του με οργή για να πραγματοποιήσει αντεπίθεση.

Αυτή η φόρτιση πνεύματος συμβαίνει στην ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ.

Αυτός είναι ο λόγος που τις Αίθουσες του Combatives Group θεσπίζουμε τις εν λόγω ιδιότητες ενός θηρευτή, όπως ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ και ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΧΗΣ που πρέπει να χρησιμοποιούνται ενάντια στα αρπακτικά. Ο σκοπός τους είναι να μας κάνει «Σκληρό» στόχο για τον θηρευτή που κατέχεται από Απροσάρμοστη ή Εγκληματική νοοτροπία, ώστε να προτιμούν ευκολότερα θύματα.

Εμείς από το πλευρό μας, αρνούμαστε (δια ροπάλου – αν χρειαστεί) να είμαστε θύματα για αυτούς.

17/02/2019

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Φόβος για πραγματικό κίνδυνο

Φόβος για πραγματικό κίνδυνο

Οι πολεμικές τέχνες είναι ταυτόχρονα και αυτοάμυνα; Υπάρχει διαφορά μεταξύ καβγά στον δρόμο και αυτοάμυνα; Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς τον νόμο περί αυτοάμυνας; Ποιοί εκπαιδεύουν ανθρώπους σε τέτοια θέματα και πόσο έγκυροι είναι;

Είναι ο φόβος κακό συναίσθημα;

Είναι ο φόβος κακό συναίσθημα;

Υπάρχει άνθρωπός που να μη φοβάται κάτι; Μπορεί να ελεγχθεί ο φόβος; Τι χρειάζεται να κάνει κανείς για να το καταφέρει αυτο; Ποιές ασκήσεις είναι αυτές που μπορούν να μειώσουν τον φόβο και την αβεβαιότητα;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.