Δεν εγκαταλείπουμε μέχρι τέλους

Δεν υπάρχουν βραβεία ούτε για την πρώτη, ούτε τη δεύτερη ούτε τη τρίτη θέση εδώ. Αρκεί απλώς η αποφυγή ή η επιβίωση απειλητικών καταστάσεων για τη ζωή.

Η ΝΙΚΗ, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι τη καταλαβαίνουν, είναι να στέκεται κανείς πάνω σε ένα βάθρο κρατώντας το πρώτο βραβείο ή αν είναι τυχερός να στέκεται σε δεύτερη ή τρίτη θέση…

Για εμάς στο Combatives Group, νίκη θεωρούμε την ΕΠΙΒΙΩΣΗ από έκρυθμη κατάσταση. Μια που έχει να κάνει με την αποφυγή των συγκρούσεων παντελώς ή με την απομάκρυνσή μας από την βία που ασκείται. Ελπίζουμε χωρίς να βρισκόμαστε υπό κράτηση, με την υγεία και τη ζωή μας ανέπαφη.

Δεν υπάρχουν βραβεία ούτε για την πρώτη, ούτε τη δεύτερη ούτε τη τρίτη θέση εδώ. Αρκεί απλώς η αποφυγή ή η επιβίωση απειλητικών καταστάσεων για τη ζωή.

Προκειμένου να επιβιώσουμε, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την πολυτέλεια να χάσουμε, επειδή μάλλον δεν θα ’χουμε ποτέ δεύτερη ευκαιρία. Δεν μιλάμε για καυγά, είναι παράνομος και γενικά στην κοινότητα μας τον αποφεύγουμε. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε φαινομενικά συντριπτικές πιθανότητες και αυτό θα μπορούσε επίσης να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην έκβαση, αν το αφήσουμε… Αλλά αν ακολουθήσουμε τα «3Α της Ασφάλειας» του Combatives Group, μη μπορώντας να τα ασκήσουμε, ακολουθούμε το δόγμα του και τα «3Α της Επίθεσης» και το δεν εγκαταλείπουμε μέχρι τέλους!

Γενικά, είναι αρχή μας να συνεχίσουμε να δίνουμε σθεναρή αντίσταση ακόμη και αν έχουμε πληγεί ή αλλιώς, όσο έχουμε τη δυνατότητα, συνεχίζουμε μέχρι να μη την έχουμε!
Δηλαδή: Σταματάς όταν σου ξεριζώσουν την ψυχή!!
Κάποιοι με έχουν ρωτήσει για τραυματισμούς από όπλα (κλομπ, μαχαίρι, μπιστόλι). Αναρωτήθηκαν για το πόσο άμεσα είναι τα αποτελέσματα από τέτοια όπλα και, κατά πόσο μπορεί κανείς να συνεχίσει να μάχεται.
Επειδή είμαστε πάντα προσεκτικοί σε όσα δηλώνουμε, οι έρευνές μας με γιατρούς έχουν δείξει ότι αν ΔΕΝ έχει πληγεί σε μη αναστρέψιμο σημείο κάποιο ζωτικό όργανο ή μεγάλη αρτηρία, οι πιθανότητες να συνεχίσει κανείς να λειτουργεί με αδρεναλίνη να κυλάει στο αίμα του για λίγο ακόμη είναι καλές, αλλά το σοκ μειώνει δραστικά τον χρόνο απόκρισης. Στην περίπτωση που υποστούν πλήγματα σε ΜΗ ζωτικά όργανα, το σύνολο των πληγμάτων λειτουργεί συσσωρευτικά και λόγο του σοκ, ο χρόνος είναι περιορισμένος. Στην περίπτωση που πληγούν μεγάλες ή και σχετικά μικρές μυϊκές ομάδες, οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πολύ καλές αν ελεγχθεί η αιμορραγία. Σε όλα καθοριστικός παράγοντας είναι το ΣΟΚ που θα υποστεί το σύστημα και πόσο σύντομα θα βρεθεί κανείς στο νοσοκομείο μετά.

Εν ολίγοις, πέρα από άμεσα θανάσιμο πλήγμα, το ΣΟΚ και η ΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ παίζουν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.

19/01/2018

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Πολεμικές Τέχνες vs Αυτοάμυνα

Καλή η ενασχόληση και η συμμετοχή σε πολεμικές τέχνες και σεμινάρια αυτοάμυνας αλλά, ΩΣ ΕΚΕΙ. Μην ξεχνάμε ποτέ πως ο δρόμος όσο άναρχος και εάν φαντάζει, διέπεται και αυτός από ΝΟΜΟΥΣ.

Opinions are like assholes, everyone’s got one!

Πριν εμπιστευτείτε κάποιον σύλλογο πρώτα κοιτάξτε αντικειμενικά τις ανάγκες σας! Η σχολή που θα επιλέξετε, πρέπει να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Μην ασχολείστε με το φαίνεστε, αλλά με την ουσία!

Σταματάς ποτέ να μαθαίνεις;

Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν δουλεύεις με ρεαλιστικά σενάρια, να έχεις τη δυνατότητα να κάνεις εξάσκηση με ανθρώπους που έχουν διαφορετικό σωματότυπο και νοοτροπία.

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.