Κάνε ότι χρειάζεται

Είναι αυτοί με αδυσώπητη και αδίστακτη ΠΡΟΘΕΣΗ που κάνουν κακό και, είναι η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ενός όπλου στο χέρι τους που τους καθιστά ικανά αρπακτικά της κοινωνίας.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι πάντα τα ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ που κάνουν έναν άνθρωπο αρπακτικό στην κοινωνία. Οι περισσότεροι πραγματικά μεγαλόσωμοι άνθρωποι είναι ευτυχώς ήπιοι και ευχάριστοι τύποι.

Είναι αυτοί με αδυσώπητη και αδίστακτη ΠΡΟΘΕΣΗ που κάνουν κακό και, είναι η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ενός όπλου στο χέρι τους που τους καθιστά ικανά αρπακτικά της κοινωνίας.

Ναι, υπάρχει το κακό σε αυτόν τον κόσμο και δεν έχει τίποτα να κάνει με «σκοτεινές δυνάμεις». Είναι απλά ένα γεγονός της ζωής ότι υπάρχουν κάποια πραγματικά άρρωστα καθάρματα που λυμαίνονται τους αδύναμους (μερικά φορούν και γραβάτα). Δεν είναι τίποτα νέο, αυτό συνυπάρχει με την ανθρωπότητα από την αρχή του είδους και, παρόλο που οι ισχυροί έχουν επικρατήσει, δεν είναι κατ’ ανάγκη οι σωματικά ισχυροί που το κατάφεραν στην ανθρώπινη κοινωνία.

Υπό το πρίσμα αυτό, είναι συχνά η πολιτική της «καταπολέμησης της φωτιάς με φωτιά» που βοηθά το ανθρώπινο «θήραμα» να επιβιώσει από επίθεση ανθρώπινων αρπακτικών.

Τι σημαίνει αυτή η πολιτική και τι συνεπάγεται;

Το ισχυρότερο όπλο που κατέχει ένας άνθρωπος είναι το μυαλό του.

Κατά τον Αφροαμερικανό ακτιβιστή Malcom X:

«Oταν το μυαλό σου είναι όπλο, δεν είσαι ποτέ άοπλος!» (When your mind is a weapon, you are never unarmed!) -Malcom X

Αυτό είναι ένα καλό σημείο να ξεκινήσουμε. Ο εγκέφαλος είναι ένας «μυς» υπό την έννοια ότι όσο περισσότερο τον εκπαιδεύουμε, τόσο ισχυρότερος γίνεται. Ένας από τους στόχους των εκπαιδευτών του Combatives Group είναι να εκπαιδεύσει το ΜΥΑΛΟ των ανθρώπων, ενθαρρύνοντάς τους να ΣΚΕΦΤΟΥΝ, να απεικονίζουν ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ στο νου τους και να ΜΙΛΑΝΕ ΘΕΤΙΚΑ για τους εαυτούς τους πρώτα.

Για παράδειγμα, δεν έχουμε «ΠΡΟΒΛΗΜΑ», έχουμε «ΠΡΟΚΛΗΣΗ».

Γιατί;

Διότι τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ έχουν πάντα ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ συνειρμούς και δημιουργούν ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ. Οι ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ από την άλλη πλευρά, έχουν ΘΕΤΙΚΟΥΣ συνειρμούς και ΑΥΞΑΝΟΥΝ τη ΤΟΛΜΗ. Οι άνθρωποι είναι γενικά απρόθυμοι να αναλάβουν τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, αλλά δεν είναι αντίθετοι με την ανάληψη των ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ (ειδικά όταν πρόκειται για ανώδυνα «εγκεφαλικά παιχνίδια» και λογοπαίγνια).

Το επόμενο βήμα είναι να ενδυναμώσουμε τους ασκητές μας με τη ΨΥΧΗ ενός επιζώντα (survivor). Δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας στο αντίθετο, εμείς πάντα ξεκινάμε με το μυαλό και ακολουθεί η ενίσχυση της ψυχής και κατόπιν αυτών, ακολουθεί με τη μεθοδολογία μας της «χύτρας ταχύτητας». Μεγαλύτερες προκλήσεις σταδιακά ρίχνονται σε ασκητές μας όπου οι μικρές νίκες σταδιακά γίνονται σημαντικές νίκες και τελικά καταλήγει στην ατρόμητη αποφασιστικότητα ενός πολεμιστή για επιβίωση με κάθε κόστος.

Η μεταμόρφωση είναι πραγματικά απίστευτη.

Το τελευταίο στάδιο είναι η φυσική ενδυνάμωση του σώματος. Για όσους έχουν άγνοια και τους μη παρατηρητικούς, φαινομενικά στο Combatives Group ξεκινάμε με την φυσική πτυχή.

Εάν το πιστεύουν αυτό, κάνουν ΛΑΘΟΣ!

Η φυσική πτυχή είναι για κάθε αρχάριο ένα είδος «βασικής εκπαίδευσης». Μοιάζει κάπως με του στρατιωτικού τύπου, που εφαρμόζεται για να φθάσουν οι φαντάροι τα βασικά επίπεδα της φυσικής κατάστασης και ικανότητας.

Γιατί;

Επειδή ένα ισχυρό μυαλό και πνεύμα, χρειάζεται επίσης ένα ισχυρό κορμί για να τα συμπληρώσει, τουλάχιστον αν πρόκειται να είναι αποτελεσματικά ως μονάδα.

Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από έναν υπέρβαρο άνθρωπο χωρίς πνευματική, ψυχική ή σωματική προετοιμασία να επιβιώσει μια πραγματική απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Σίγουρα όχι με 5 εύκολες κινήσεις που έμαθε σε σεμινάριο του Σαββατοκύριακου, που πραγματοποιήθηκε στο σεμινάριο εκπαίδευσης των Greek ninja κομάντο του μάστερ Fu-Ma-Ra.

Κάποιοι άσχετοι με την πραγματικότητα της αυτοάμυνας ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα προετοιμασμένος σωματικά για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ας πούμε ότι το δεχόμαστε!!

Όμως, πώς να το καταφέρει κανείς όταν η παραμικρή σωματική προσπάθεια του προκαλεί ταχυπαλμία, ζαλάδες και παροξυσμό του βήχα από την αγυμνασιά, τα ατελείωτα πακέτα τσιγάρων, φραπέδων και μάσας που έχει καταναλώσει;;

Και αυτά είναι μόνο τα ΣΩΜΑΤΙΚΑ μειονεκτήματα…

Ας μην πιάσουμε καν τα ΕΓΚEΦΑΛΙΚΑ και ΨΥΧΙΚΑ αποθέματα που ΙΣΩΣ να διαθέτει κανείς, αλλά αδυνατεί να τα ασκήσει μη τινάξει τα πέταλα!! (Και λέμε «ΙΣΩΣ», γιατί πιθανά ΠΟΤΕ να μην έχει δοκιμάσει τον εαυτό του, ούτε εγκεφαλικά, ούτε ψυχικά, ακόμη και σε σκληρές προπονήσεις για να μην πούμε ακραίες καταστάσεις δρόμου.)

19/01/2018

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Η προσωπική μου γνώμη για το combatives

Πόσο σημαντικό είναι να ασχοληθεί κανείς με ένα σύστημα αυτοάμυνας που να είναι απλό και απτό; Γιατί τα πολύπλοκα συστήματα πολεμικών τεχνών δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα; Πόσα πράγματα χρειάζεται κανείς να μάθει στη πραγματικότητα;

Απραξία και η δράση

«O φόβος έχει δυο κόρες, την απραξία και την δράση», όποια από τις δυο και να επιλέξεις, για να είσαι σίγουρος/η, ότι επέλεξες τη σωστή… το αποτέλεσμα της επιλογής σου, πρέπει να είναι πάντα το ίδιο: «ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΣΦΑΛΗΣ!!!»

Το combatives ανεβάζει τις πιθανότητες

«Το Combatives θα βοηθήσει να ΜΕΙΩΣΕΙΣ το ΧΡΟΝΟ που ΠΑΓΩΝΕΙΣ λόγω ΦΟΒΟΥ. Η αλήθεια είναι ότι ο φόβος δεν φεύγει ποτέ! Όταν φτάσουμε σε αυτή τη κατάσταση, η καταστολή επιβάλλεται άμεσα.»

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.