ΦΑΣΗ 3 – Μετά-Σύγκρουση

Τι είναι το στάδιο Μετά-σύγκρουσης; Από τι απαρτίζεται; Είναι όλοι οι κανόνες του σημαντικοί ή μπορεί κανείς να αγνοήσει κάποιους; Γιατί πρέπει να φύγει κανείς από τη σκηνή της βίας; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να προσέχεις τα νώτα σου;

Κανόνας 7 –

Κανόνας 8 –

Και μπορεί να έρθει…

Κανόνας 9 – Πρόσεχε τα νώτα σου

Αυτό πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψιν. Υπάρχουν άνθρωποι στην κοινωνία μας που παίρνουν το θέμα της εκδίκησης πολύ σοβαρά. Δεν είναι σπάνιο για έναν ή περισσότερους ανθρώπους που τις έχουν «φάει» (παρότι μας επιτέθηκαν άδικα), να εμφανίζονται με φίλους που έχουν την πρόθεση να μας κάνουν τα χειρότερα. Από το να μας βάλουν σε νοσοκομείο ή στο νεκροτομείο. Ούτε είναι σπάνιο για έναν «κομπλεξικό» που τις έχει «φάει» γερά, να το πάρει άσχημα και εγωιστικά. Το ίδιο πρόσωπο ή πρόσωπα στρέφονται συχνά δικαστικά εναντίον του «θύματός» τους με μήνυση για ζημίες και σωματικές βλάβες. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να προστατεύσουμε τον εαυτό μας με δυνατά αποδεικτικά στοιχεία, επειδή τα ​​«κακόβουλα, δειλά και τιποτένια» ανθρωπάκια είναι πάντα εκδικητικά.

Αυτό δεν είναι κάτι που παρατηρείται μόνο σε συγκεκριμένες χώρες. Είναι μια πρακτική σε όλες τις μεγάλες πόλεις, σε όλο τον κόσμο, όπου διαμένουν ομάδες πληθυσμών με άλλες ανάγκες, έθιμα και παραδόσεις και άλλη αξία για την ανθρώπινη ζωή. Αυτό είναι κοινό τόσο σε ομάδες πληθυσμού όσο και σε συμμορίες. Αν παρεξηγηθεί ένα μέλος της συμμορίας ή «τις φάει», είναι πολύ πιθανό να έχουμε να αντιμετωπίσουμε ολόκληρη την «αγέλη» στο εγγύς μέλλον. Γι ‘αυτό και η καλύτερη συμβουλή είναι η πρόληψη της βίας μέσω της απουσίας, της αποφυγής και της απόδρασης. Αυτό ακριβώς συμβουλεύουμε όλους τους ασκούμενους μας σε όλες στις Αίθουσες Άσκησης του Combatives Group.

23/10/2013

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Άρθρα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών

Ρόλοι, Προσομοιώσεις, Σενάρια

Πόσο απαραίτητο είναι να εκπαιδεύεσαι προσομοιώνοντας μία κατάσταση όπως θα κληθείς να την αντιμετωπίσεις; Γιατί δεν μπορεί μια πολεμική τέχνη να προσφέρει τέτοια εκπαίδευση; Πόση προπόνηση πρέπει να κάνει κανείς για να μπορεί να ανταπεξέλθει στη πραγματική βία;

Πού στηρίζεται η μεθοδολογία Combatives

Πού στηρίζεται η μεθοδολογία μας

Γνώμη μας είναι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για ΤΙΠΟΤΑ εκτός το ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ. Όμως, μπορούμε να αυξήσουμε πολύ τις δυνατότητες ΘΕΤΙΚΗΣ ΕΚΒΑΣΗΣ με τις ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ υπό ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΙΕΣΗΣ που πλησιάζουν πολύ τις πραγματικές ή την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ σε συνθήκες αυτοάμυνας.

Οι Κανόνες της Αυτοπροστασίας

Οι Κανόνες της Αυτοπροστασίας

Γιατί είναι απαραίτητο στην Αυτοάμυνα να έχει κανείς ένα σχέδιο δράσης; Τι γίνεται αν δεν έχει τέτοιο σχέδιο; Ποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τέτοια προσέγγιση σε θέματα ζωής και θανάτου;

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.