Δυναμική Παρουσία

Ένστικτο

Άνθρωποι με στάση υπερβολικά χαμηλών τόνων, βήμα που στερείται αρσενικής «έπαρσης» και συνολική εικόνα λίγο νωθρή, είναι πιο πιθανό να γίνουν θύματα.

Στάσου στο ύψος σου… και παραπάνω

(Μέρη αυτού του άρθρου είναι κλειδωμένα και προσβάσιμα μόνο με προσωπικό κωδικό.)

Έχετε ποτέ παρατηρήσει (αναφερόμενοι σε άνδρες) όταν περνάτε δίπλα από νέες γυναίκες (συνήθως στην εφηβεία τους) ότι έχουν την τάση να κοιτάζουν προς τα κάτω και ανεπαίσθητα να «μαζεύονται» ή και να ανοίγουν τη μεταξύ σας απόσταση;

Σε ακραίες καταστάσεις, ακόμη και να διπλώνουν τα χέρια τους μπροστά στο στήθος τους.

Έχετε επίσης παρατηρήσει πως κάποια αρσενικά, παρ’ ότι παρευρίσκονται στον ίδιο χώρο με εσάς, απλά περνούν απαρατήρητοι;

Η στάση τους είναι υπερβολικά χαμηλών τόνων, το βήμα τους στερείται αρσενικής «έπαρσης» και η συνολική εικόνα που παρουσιάζουν είναι λίγο νωθρή.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που είναι πιο πιθανό να γίνουν θύματα.

Υπάρχουν τρόποι ώστε ένας τέτοιος άνθρωπος να μπορεί να δημιουργήσει μια διαφορετική – δυναμική παρουσία και σταδιακά να την βελτιώσει, καλλιεργώντας ιδιαίτερα κάποια χαρακτηριστικά (ιδιότητες). Ιδιότητες που μπορεί να καλλιεργήσει κανείς με τη σωστή καθοδήγηση από τους κατάλληλους ανθρώπους. Ποτέ μην συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο, θυμηθείτε, η ζωή σας μπορεί να κινδυνεύει.

Ένστικτο

Το Ζώο μέσα μας
Ο άνθρωπος είναι, μεταξύ άλλων, ένας ζώντας οργανισμός. Συνεπώς έχει τη ζωώδη αίσθηση του ενστίκτου. Μια «αίσθηση» που του λέει ότι κάτι συνέβη ή πρόκειται να συμβεί ή συμβαίνει, αλλά είναι «κρυμμένο» από τα μάτια του. Θα μας εξυπηρετήσει να λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτή την «αίσθηση». Σκεφτείτε ότι ακόμη και ένα πρόβατο αυτό κάνει.

Ένστικτο

Το σώμα και το μυαλό προσπαθεί να μας προειδοποιήσει για κάτι που δεν μπορούμε να δούμε αλλά με κάποιο τρόπο «γνωρίζουμε» ότι είναι αλήθεια. Το δίλημμα σε μια τέτοια κατάσταση είναι ότι άλλα μας υποδεικνύει η λογική μας και άλλα το ένστικτό μας. Ο εγκέφαλος όμως λαμβάνει αμέτρητα ερεθίσματα τα οποία συνδέει και, με βάση τις εμπειρίες του παρελθόντος, δημιουργεί ερεθίσματα που εκλαμβάνονται ως ένστικτο. Άρα, το ένστικτο είναι δημιούργημα πραγματικών ερεθισμάτων και πολύτιμης εμπειρίας.

Πολλοί άνθρωποι επιτρέπουν στη λογική τους να αποκλείσει το ένστικτό τους. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Το ενστικτώδες μέρος του εγκεφάλου φωνάζει για προσοχή και κτυπάει κάθε είδος συναγερμού, αλλά το λογικό μέρος του εγκεφάλου λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι έτσι. Αμέσως αρχίζουν να αναλύουν τους λόγους και με αυτόν τον τρόπο χάνουν πολύτιμο χρόνο.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας, συνήθως έχει δίκιο.

18/01/2014

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Είναι ο φόβος κακό συναίσθημα;

Είναι ο φόβος κακό συναίσθημα;

Υπάρχει άνθρωπός που να μη φοβάται κάτι; Μπορεί να ελεγχθεί ο φόβος; Τι χρειάζεται να κάνει κανείς για να το καταφέρει αυτο; Ποιές ασκήσεις είναι αυτές που μπορούν να μειώσουν τον φόβο και την αβεβαιότητα;

Σωστή Εκτίμηση Κινδύνου

Εκτίμηση Κινδύνου

Τι είναι η Εκτίμηση Κινδύνου; Πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να την εφαρμόσουμε; Πόσες κατηγορίες κινδύνου υπάρχουν; Πόσα επίπεδα κινδύνου υπάρχουν; Ποιά είναι αυτά τα επίπεδα και ποιά η διαφορά μεταξύ τους;

Αποφασισμένοι, Αδίστακτοι, Αδυσώπητοι – Η Λύση

Με το πέρας του χρόνου έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση περιπτώσεων της εν δυνάμει κλιμάκωσης της βίας. Επιμείνουμε σε αυτά επειδή διατυπώνονται με συγκεκριμένη σειρά για να μας προστατεύσουν.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.