Δυναμική Παρουσία

Ένστικτο

Άνθρωποι με στάση υπερβολικά χαμηλών τόνων, βήμα που στερείται αρσενικής «έπαρσης» και συνολική εικόνα λίγο νωθρή, είναι πιο πιθανό να γίνουν θύματα.

Στάσου στο ύψος σου… και παραπάνω

(Μέρη αυτού του άρθρου είναι κλειδωμένα και προσβάσιμα μόνο με προσωπικό κωδικό.)

Έχετε ποτέ παρατηρήσει (αναφερόμενοι σε άνδρες) όταν περνάτε δίπλα από νέες γυναίκες (συνήθως στην εφηβεία τους) ότι έχουν την τάση να κοιτάζουν προς τα κάτω και ανεπαίσθητα να «μαζεύονται» ή και να ανοίγουν τη μεταξύ σας απόσταση;

Σε ακραίες καταστάσεις, ακόμη και να διπλώνουν τα χέρια τους μπροστά στο στήθος τους.

Έχετε επίσης παρατηρήσει πως κάποια αρσενικά, παρ’ ότι παρευρίσκονται στον ίδιο χώρο με εσάς, απλά περνούν απαρατήρητοι;

Η στάση τους είναι υπερβολικά χαμηλών τόνων, το βήμα τους στερείται αρσενικής «έπαρσης» και η συνολική εικόνα που παρουσιάζουν είναι λίγο νωθρή.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που είναι πιο πιθανό να γίνουν θύματα.

Υπάρχουν τρόποι ώστε ένας τέτοιος άνθρωπος να μπορεί να δημιουργήσει μια διαφορετική – δυναμική παρουσία και σταδιακά να την βελτιώσει, καλλιεργώντας ιδιαίτερα κάποια χαρακτηριστικά (ιδιότητες). Ιδιότητες που μπορεί να καλλιεργήσει κανείς με τη σωστή καθοδήγηση από τους κατάλληλους ανθρώπους. Ποτέ μην συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο, θυμηθείτε, η ζωή σας μπορεί να κινδυνεύει.

Ένστικτο

Το Ζώο μέσα μας
Ο άνθρωπος είναι, μεταξύ άλλων, ένας ζώντας οργανισμός. Συνεπώς έχει τη ζωώδη αίσθηση του ενστίκτου. Μια «αίσθηση» που του λέει ότι κάτι συνέβη ή πρόκειται να συμβεί ή συμβαίνει, αλλά είναι «κρυμμένο» από τα μάτια του. Θα μας εξυπηρετήσει να λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτή την «αίσθηση». Σκεφτείτε ότι ακόμη και ένα πρόβατο αυτό κάνει.

Ένστικτο

Το σώμα και το μυαλό προσπαθεί να μας προειδοποιήσει για κάτι που δεν μπορούμε να δούμε αλλά με κάποιο τρόπο «γνωρίζουμε» ότι είναι αλήθεια. Το δίλημμα σε μια τέτοια κατάσταση είναι ότι άλλα μας υποδεικνύει η λογική μας και άλλα το ένστικτό μας. Ο εγκέφαλος όμως λαμβάνει αμέτρητα ερεθίσματα τα οποία συνδέει και, με βάση τις εμπειρίες του παρελθόντος, δημιουργεί ερεθίσματα που εκλαμβάνονται ως ένστικτο. Άρα, το ένστικτο είναι δημιούργημα πραγματικών ερεθισμάτων και πολύτιμης εμπειρίας.

Πολλοί άνθρωποι επιτρέπουν στη λογική τους να αποκλείσει το ένστικτό τους. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Το ενστικτώδες μέρος του εγκεφάλου φωνάζει για προσοχή και κτυπάει κάθε είδος συναγερμού, αλλά το λογικό μέρος του εγκεφάλου λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι έτσι. Αμέσως αρχίζουν να αναλύουν τους λόγους και με αυτόν τον τρόπο χάνουν πολύτιμο χρόνο.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας, συνήθως έχει δίκιο.

18/01/2014

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Σχετικά άρθρα

Αρετές Combatives

Χαρακτηριστικά Combatives

Τι χρειάζεται κανείς για να μπορέσει να ασκήσει Αυτοπροστασία ή ακόμη και Αυτοάμυνα; Πρέπει να είναι μυώδης; Δυνατός; Ψηλός; Ή μήπως τα στοιχεία που χρειάζεται πρέπει να είναι διαφορετικά; Κι’ αν είναι έτσι, ΠΟΙΑ;

Όταν η αδρεναλίνη παραλύει το φόβο

Όταν η αδρεναλίνη παραλύει το φόβο

Πώς λειτουργεί η έκρηξη αδρεναλίνης; Ποια η διαφορά της με την γνωστότερη έκκριση αδρεναλίνης; Πόσο σημαντικό είναι να μπορείς ανά πάσα στιγμή να προκαλέσεις έκρηξη αδρεναλίνης; Πόσο κρατάει μια τέτοια έκρηξη; Τι συμβαίνει μετά;

Η Τέχνη του Δόλου

Η Τέχνη του Δόλου

Είναι σωστό να εκμεταλλευτούμε την εξαπάτηση; Μήπως είναι άδικο να χρησιμοποιούμε δόλιο χτύπημα; Τι είναι αυτό που ίσως το δικαιολογήσει; Υπάρχουν συγκεκριμένες απαγορευμένες και νόμιμες τεχνικές; Ποιές είναι οι συνέπειες χρήσης τους;

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.