Βαριά θωρακισμένος επιτιθέμενος

Ποιός είναι ο Βαριά θωρακισμένος επιτιθέμενος; Μπορεί ο καθένας να πραγματοποιήσει εκπάιδευση με αυτόν; Είναι η «ακραία» εκπαίδευση τέτοιου τύπου η καλύτερη προσομοίωση των πραγματικών βίαιων καταστάσεων; Υπάρχει περίπτωση τραυματισμού;

Όλα Εδώ Δοκιμάζονται

Η άσκηση με Βαριά θωρακισμένο επιτιθέμενο αποτελεί το ανώτατο επίπεδο της κατάρτισης του Combatives Group.

Εδώ είναι όπου ο ασκούμενος χρησιμοποιεί πλήρως τις βαριές τεχνικές και τις ικανότητές του σε έναν ζωντανό, κινούμενο και αναίσθητο στα χτυπήματα επιτιθέμενο.

Παρομοιάζεται με επίθεση από έναν μεγαλόσωμο, αγριεμένο άνθρωπο με σαφώς μειωμένη την αίσθηση του πόνου ή υπό την επήρεια ναρκωτικών, ο οποίος χτυπιέται δυνατά και αδιάκοπα χωρίς αυτό να έχει αποτέλεσμα. Αποτελεί το ένα μέρος…

Ο βαριά προστατευόμενος επιτιθέμενος είναι ο “Eddie”, (βαφτίστηκε από τον εκπαιδευτή Combatives Πέτρο Αργυρακόπουλο) ο οποίος έχει 2 ρόλους. Στον πρώτο του ρόλο

Eddie

Στον δεύτερο ρόλο του Υπάρχουν πολλές δεξιότητες που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη διαδικασία και ένας έμπειρος συνεργάτης «Eddie» αποτελεί μεγάλη βοήθεια.

Η εκπαίδευση με Βαριά Θωρακισμένους Επιτιθέμενους δεν βρίσκεται, ούτε παρατηρείται να ασκείται οπουδήποτε αλλού εκτός από ορισμένες στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις σε ελάχιστα μέρη του κόσμου (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ). Ασκούνται περιορισμένα επίσης σε κάποιες άλλες σχολές Combatives και σε οργανώσεις εναντίων του βιασμού στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τέλος, στις Αίθουσες Άσκησης Combatives στην Ελλάδα.

Η φαινομενικά «ακραία» εκπαίδευση τέτοιου τύπου είναι η καλύτερη προσομοίωση των πραγματικών βίαιων καταστάσεων. Οι πλήρους έντασης και ισχύος επιθέσεις, έχουν σαν στόχο να βοηθήσουν τους ασκούμενους μας να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην πραγματικότητα της βίας χωρίς τραυματισμό.

Αν είμαστε και παράλογα σκληροί και απαιτητικοί με το σώμα μας δοκιμάζοντας τον εαυτό μας ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΤΕΥΤΙΚΑ, πρέπει να αναλογιστούμε ότι όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και εδώ, υπάρχει ένα τίμημα που θα χρειαστεί να πληρωθεί στο μέλλον. Ωστόσο βέβαια, αν ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει με αυτό τον τρόπο εξάσκησης σε εβδομαδιαία βάση ή και πιο αραιά, το σίγουρο είναι ότι τα όρια ανοχής του στον πόνο και την καταπόνηση θα αυξηθούν εντυπωσιακά.

Όπως είναι φυσικό, οι περισσότεροι εργαζόμενοι άγαμοι, έγγαμοι και οικογενειάρχες θα επιλέξουν να μην υποβάλουν τους εαυτούς τους, στις σωρευτικές συνέπειες μίας τέτοιας μεθόδου προπονήσεως και φυσικά αυτό είναι κατανοητό. Για αυτήν την κατηγορία, που είναι πιο προσεκτικοί στο να «τιμωρούν» και να σπρώχνουν τους εαυτούς τους στα άκρα, οι προπονήσεις με την «βαριά προστασία» του “Eddie” είναι η απάντηση.

Οποιοδήποτε μονοπάτι επιλέξει κάποιος να ακολουθήσει, τον σκληροπυρηνικό ή μη, αν θέλει πραγματικά να νιώθει και να είναι ασφαλής ή αν έχει εργασιακές απαιτήσεις που περιλαμβάνουν την βία, θα πρέπει να συμμετάσχει στο Παίξιμο Ρόλων, την Προσομοίωση και στην Προπόνηση Σεναρίων.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να συζητήσουμε για τις πιθανότητες και τις δυνατότητες.

Πιθανότητες & Δυνατότητες

Στην εκπαίδευση Combatives ασχολούμαστε με τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ και όχι τις ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ.

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ που μπορεί να προκύψουν και είναι αδύνατο να εκπαιδευτεί κανείς για την κάθε μια.

Όποιος προσπαθεί να το πράξει αυτό σπαταλά το χρόνο του ή του τον σπαταλούν άσκοπα.

Ωστόσο, οι ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ με βάση τις λογικές αντιδράσεις ή την «φυσική αντίδραση» στην εφαρμογή μιας τεχνικής, είναι πολύ πιο αναμενόμενο να συμβούν. Τι εννοούμε με τον όρο «φυσική αντίδραση»;

Είναι πιθανό ότι ένας άνθρωπος θα μπορούσε να «φάει» μια γρήγορη και γερή κλωτσιά στα γεννητικά του όργανα και να συνεχίσει να αντιστέκεται. Όμως είναι μάλλον αδύνατο ότι θα το καταφέρει. Στο ίδιο πνεύμα, εξετάστε την απλή, αλλά προφανή λογική του παρακάτω…

Πόσους ανθρώπους έχετε συναντήσει που τους έχουν βγάλει το μάτι με βίαιο τρόπο, να είναι πρόθυμοι εθελοντές να τους βγάλουν και το άλλο;;

Άλλη μια ατέλειωτη πηγή διασκέδασης για μένα είναι τα δρώμενα σε Αθλητικούς Συλλόγους Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων, όπου οι «κακοί» επιτιθέμενοι «παγώνουν» αφού εκτελέσουν την τεχνική τους, καθώς ο αμυνόμενος «καλός» τους χτυπάει το παγωμένο και ακλόνητο κορμί με πολλές κλοτσιές και μπουνιές ή κοψίματα και καρφώματα με μαχαίρι. Ποιον κοροϊδεύουν; Δεν έχουν φάει ποτέ μια γερή κλωτσιά στα «καρύδια»; Και τι τους κάνει να νομίζουν ότι ο αντίπαλος τους θα σταθεί σαν μαρμάρινο άγαλμα, χωρίς να αντιδράσει, ακόμη και μόνο στην όψη ενός μαχαιριού;

22/02/2017

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Εκμάθηση και Εκτέλεση Τεχνικών Αυτοάμυνας

Ενώ η σειρά εκμάθησης αποτελεί μια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ, όπου το κυρίαρχο στοιχείο είναι το ΤΕΧΝΙΚΟ. Αντιθέτως, η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ αποτελεί μια ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ υπό ΕΚΡΥΘΜΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ.

Οι 3 βασικότερες αρχές να διδαχθούν

Έχουν περάσει πολλοί άνθρωποι από τα χέρια μας πιστεύοντας ότι είναι ικανοί, ανακαλύπτοντας στη συνέχεια ότι το σύστημα αυτοάμυνάς μας απαιτεί διαφορετικό είδος ικανοτήτων.

Άρθρα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών

Αρχές Αυτοάμυνας

Οι Αρχές Combatives δεν είναι ενστικτώδες, διδάσκονται όπως και οι δεξιότητες της Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας. Και αυτό χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Όμως, τι είδους προσπάθεια; Με έμφαση σε ποιά στοιχεία; Πως αναπτύσσονται τέτοιες αρετές;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.