Οι Ρόλοι

Τι είναι οι «Ρόλοι» που παίζονται σε μαθήματα Αυτοάμυνας Combatives; Πώς βοηθάνε ένα ασκούμενο στη πραγματικότητα; Γιατί είναι σημαντική αυτή η άσκηση; Τι κερδίζει κανείς «Παίζοντας Ρόλους»;

Η Τέχνη των Ανθρωπίνων Σχέσεων

Σε μια Αίθουσα Άσκησης Combatives, η πρακτική του να παίζουν ρόλους είναι αυτό που βοηθάει τον ασκούμενο να εγκλιματιστεί και να απευαισθητοποιηθεί, με αυτά που ίσως συμβούν σε μία αληθινή περίπτωση βίαιης αντιπαράθεσης. Αυτός είναι ο λόγος που είναι ουσιώδες, για την δική του προστασία.

Σε αυτή τη φάση, ο εκπαιδευόμενος πρέπει να Αυτές και πολλές άλλες, είναι οι απαραίτητες δεξιότητες που θα του δώσουν την βέλτιστη δυνατότητα επιβίωσης χωρίς να εμπλακεί αν δεν είναι απαραίτητο.

«Μα είναι εμφανέστατα!»

θα έλεγε κανείς. Όχι όταν αντιθέτως τα άκρα…

Είναι, επίσης, ο τρόπος με τον οποίο

Ένας νέος ασκούμενος σε αυτό το είδος της εκπαίδευσης θα πρέπει να αισθάνεται σε ασκήσεις ρόλων και σεναρίων. Οι περισσότεροι φυσιολογικοί άνθρωποι νιώθουν την απειλή και ας αποτελεί μόνο μια άσκηση…

Εάν η εκπαίδευση αυτού του τύπου είναι να γίνει με επιτυχία, πρέπει να υπάρχουν πολλά από αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Τέτοιο είδος εκπαίδευσης ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ σε Αθλητικό Σύλλογο Πολεμικών Τεχνών ή Μαχητικών Αθλημάτων. Ωστόσο, πραγματοποιείται τακτικά στα μαθήματα του Combatives Group. Οι λόγοι για αυτό είναι, φυσικά, για την προσομοίωση των πραγματικών βίαιων καταστάσεων του δρόμου. Ταυτόχρονα, σκοπός είναι να βοηθήσει τους ασκούμενους Combatives να απευαισθητοποιηθούν από τις αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις της βίας που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή.

22/02/2017

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Τα μυστικά της Διαχείρισης Απειλής

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της ΑΠΕΙΛΗΣ είναι ΜΕΙΖΩΝΟΣ σημασίας σε θέματα ασφάλειας, αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας. Δεν νοείται να διδάσκει κανείς το ευρύτερο θέμα της αυτοάμυνας, χωρίς να γνωρίζει και να ασκεί αυτό το στοιχείο.

Πόσο αξίζει η ζωή σου;

Η πραγματικότητα της κατάστασης είναι ότι ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ και να ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙΣ σε θέματα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Πρωτόκολλα για Απειλές κατά Υγείας και Ζωής

Πρωτόκολλα για απειλές κατά υγείας και ζωής είναι κατά τη γνώμη μας απαραίτητα μιας και προσφέρουν την δυνατότητα προετοιμασίας για τυχόν συμβάν. Είναι καλό να ξέρει κάποιος πώς να αντιδράσει σε στιγμές ανάγκης. Όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν και πολλά για αυτό.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.