Οι Προσομοιώσεις

Οι Προσομοιώσεις πραγματοποιούνται για να ενθαρρύνουν σωστή δράση.

Τι είναι οι «Προσομοιώσεις» που πραγματοποιούνται σε μαθήματα Αυτοάμυνας Combatives; Πώς βοηθάνε ένα ασκούμενο στη πραγματικότητα; Γιατί είναι σημαντική αυτή η άσκηση; Τι κερδίζει κανείς με «Προσομοιώσεις»;

Στο δια ταύτα

Η προσομοίωση

Το κομμάτι αυτό είναι μεταβατικό στάδιο που αποτελείται από Κατά περίπτωση, με τον “Eddie”, που είναι βαριά προστατευμένος μπορούν και πέφτουν έως και “brutal” βαριά χτυπήματα που δεν νιώθει ό ίδιος αλλά «ικανοποιούν» όσους τα εκτελούν.

Πού βρίσκεται το επίπεδο της επαφής εδώ;

Πώς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την Προσομοίωση χωρίς τραυματισμούς;

Στην πρώτη περίπτωση τα χτυπήματα πρέπει αναγκαστικά ο “Eddie” ΔΕΝ «ΜΑΣΑΕΙ». Αποτελεί ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ για να μάθει ο νέος ασκούμενος τις βασικότερες αρχές του Combatives, χωρίς να τραυματιστεί ο «επιτιθέμενος», καθώς ο «αμυνόμενος» τα δίνει ΟΛΑ με ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΣΗ.

Τέτοιο «εργαλείο» εκμάθησης δεν χρησιμοποιεί κανένας στην Ελλάδα και συγκριτικά, ελάχιστοι παγκοσμίως. Το Combatives Group θεωρεί ότι η χρήση θωρακισμένων αντιπάλων είναι μείζονος σημασίας διότι μόνο έτσι μπορεί κανείς να δοκιμάσει τις δεξιότητές του χωρίς να τραυματιστεί ανεπανόρθωτα κανείς.

Ο κύριος σκοπός αυτής της άσκησης είναι να μάθει ο ασκούμενος Combatives να πραγματοποιεί αποτελεσματικά χτυπήματα υπό συνθήκες ακραίας ψυχοσωματικής πίεσης, Καλό είναι τα προστατευτικά να είναι άριστης ποιότητας.

Απόδειξη ότι έπιασαν τόπο τα χρήματα που επενδύθηκαν στα διάφορα προστατευτικά που χρησιμοποιούνται σε αίθουσες του Combatives Group είναι η έλλειψη τραυματισμών.

Κανένα προστατευτικό δεν μπορεί να σε προστατέψει αν δεν το φοράς – Ζακ Καπανταϊδάκης

22/02/2017

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Ασκητής Combatives 360˚

Ασκητής Combatives 360˚

Είναι καλό να ΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ κανείς σε θέματα ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ; Είναι το ίσιο πράγμα οι ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ με την ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ; Δείχνουν τα ΙΔΙΑ με διαφορετική φιλοσοφία και τεχνοτροπία; Γιατί ΔΙΑΦΕΡΕΙ το Σύστημα Αυτοάμυνας Combatives Group;

Εκμάθηση και Εκτέλεση Τεχνικών Αυτοάμυνας

Ενώ η σειρά εκμάθησης αποτελεί μια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ, όπου το κυρίαρχο στοιχείο είναι το ΤΕΧΝΙΚΟ. Αντιθέτως, η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ αποτελεί μια ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ υπό ΕΚΡΥΘΜΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, όπου κυρίαρχο στοιχείο είναι το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ.

Αρετές Combatives

Χαρακτηριστικά Combatives

Τι χρειάζεται κανείς για να μπορέσει να ασκήσει Αυτοπροστασία ή ακόμη και Αυτοάμυνα; Πρέπει να είναι μυώδης; Δυνατός; Ψηλός; Ή μήπως τα στοιχεία που χρειάζεται πρέπει να είναι διαφορετικά; Κι’ αν είναι έτσι, ΠΟΙΑ;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.