Τα παραλέτε με το ανίκητος σε 18 μήνες

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Γεια σας, παρακολουθω το site σας τωρα τελευταια και ειδα ενα σχολιο σας που ισχυριζεται οτι μπορει καποιος να γινει ανικητος σε 18 μηνες. Νομιζω οτι τα παραλετε γιατι ειναι γνωστο οτι καποιος που κανει πολεμικες τεχνες χρειαζεται χρονια για να γινει καλος, για να γινει ανικητος δεν υπαρχει περιπτωση

Φίλε Aνώνυμε

Καταλαβαίνουμε ακριβώς τι εννοείς, τουλάχιστον από την δική σου οπτική γωνία, δεν είσαι ο μόνος που έχει σχολιάσει αυτή τη λεζάντα. Θα ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας.

Το σχόλιο σου και τις αμφιβολίες σου θα τις συζητήσουμε μία προς μία αναφέροντας ταυτόχρονα και παλαιότερες εξηγήσεις στο blog μας και άρθρα προς ανάγνωση.

Κατ’ αρχάς ας σταματήσουμε να συγκρίνουμε την Φιλοσοφία και Μεθοδολογία εφαρμογής του Combatives με τις λεγόμενες «πολεμικές τέχνες». Και λέμε «…λεγόμενες πολεμικές τέχνες» γιατί ακριβώς αυτό είναι. Αν μπορεί κάποιος να μας δείξει σε ποιόν πόλεμο που και πότε χρησιμοποιήθηκαν τεκμηριωμένα και καταγεγραμμένα περιστατικά άοπλες «πολεμικές τέχνες», εμείς θα αφαιρέσουμε τα εισαγωγικά από τις «πολεμικές τέχνες». Πέρα από αυτό αν ήταν πραγματικά πολεμικές, θα υπάγονταν στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και όχι στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας. Αντιθέτως, η Φιλοσοφία, Μεθοδολογία και Πρακτικές Combatives έχουν δοκιμαστεί και διαπρέψει παγκοσμίως από αστυνομίες σε πραγματικές συνθήκες του δρόμου ΚΑΙ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ΚΑΙ στον Ψυχρό πόλεμο που ακολούθησε. Και απ’ όσα γνωρίζουμε, ακόμη διαπρέπει σε τέτοιες συνθήκες από τα ίδια σώματα.

(Δες – Ιστορία – και όλα τα κεφάλαια της ενότητας.)

Σαν σύστημα εκπαίδευσης ποτέ δεν χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα να διδαχθεί. Μπορεί να χρειάζεται όμως χρόνος να αφομοιωθεί ανάλογα με το πόσο γρήγορα «τα πιάνει» κανείς. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Παρά ταύτα, άνθρωπος που κατανοεί τις αρχές του και έχει τα κότσια να εφαρμόσει τις απλές τεχνικές του χωρίς πολύ σκέψη αποφασιστικά, αδίστακτα και αδυσώπητα με περίσσια επιθετικότητα και αγριότητα και χωρίς ενδοιασμούς, κατ’ εμάς θεωρείται και είναι άκρως αποτελεσματικός. Απόδειξη αυτού είναι τα θύματα που έχουν πέσει στα χέρια ικανών ασκητών του συστήματος τα τελευταία σχεδόν 100 χρόνια από την δημιουργία του.

(Δες – Γενικά για το Combatives – και όλα τα κεφάλαια της ενότητας.)

Το Civilian Combatives όπως διδάσκεται από το Combatives Group σε πολίτες, δεν είναι πολεμική τέχνη, αλλά Σύστημα Ασφάλειας, Αυτοπροστασίας και μόνο αν αυτά αποτύχουν, Σύστημα Αυτοάμυνας. Το γεγονός ότι αναπτύχθηκε καθαρά για το σύγχρονο πεδίο μάχης είναι ξεχωριστό ζήτημα, μιας και έχουμε να κάνουμε με στρατιώτες και όχι πολίτες. Δεν ενθαρρύνουμε ούτε εκπαιδεύουμε τους ασκητές μας να εμπλέκονται σε χαζούς καυγάδες και, σίγουρα όχι σε φυσικές συγκρούεις ανταλλαγής «πυρρών» (πρώτα χτυπά αυτός, μετά εγώ, μετά αυτός, κ.ο.κ.). Ειδικά για την Φιλοσοφία και Μεθοδολογία Combatives, η έννοια της εγωιστικής σύγκρουσης, φυσικής συμπλοκής και ανταλλαγής τεχνικών ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Η εκπαίδευση μας έχει κυρίως να κάνει με την ΑΠΟΥΣΙΑ από προβληματικά μέρη, την ΑΠΟΦΥΓΗ της ΕΜΠΛΟΚΗΣ, την ΑΠΟΔΡΑΣΗ από την ΣΥΜΠΛΟΚΗ και γενικά τέτοιες καταστάσεις εξ ολοκλήρου αν μπορούμε. Έτσι δεν έχουμε τραυματιστεί ή τραυματίσει, ούτε έχουμε βρεθεί ενώπιων των αρχών δίνοντας εξηγήσεις με την πιθανότητα κράτησης, κυρώσεων ή και φυλάκισης. Υπό αυτό το πρίσμα είμαστε «ΑΝΙΚΗΤΟΙ» κάθε φορά και αυτό, ειδικά εφόσον κανένα από τα παραπάνω δεν έχουν «πλάκα».

Μάλιστα, για όλα τα αναφερόμενα της παραπάνω παραγράφου, είμαστε ο μοναδικός οργανισμός που έχει λεπτομερέστατη γραπτή διδακτέα ύλη για κάθε βήμα μιας πιθανής σύγκρουσης για να προστατευτούμε σωματικά και νομικά. Αν μπορεί κανείς να μας δείξει έναν αθλητικό σύλλογο να εφαρμόζει τέτοια παιδεία και, να κάνει ακριβώς αυτά σε ειδικά μαθήματα, αποκλειστικά με αυτόν το σκοπό σε τακτά διαστήματα και σε κάθε αθλητή, εμείς θα αποσύρουμε αυτό το σχόλιο.

Τέλος, για το πόσα χρόνια χρειάζεται να γίνει καλός ο καθένας σε μια πολεμική τέχνη. Φίλε ανώνυμε, δεν φταίμε εμείς αν όσοι διδάσκουν αυτά που διδάσκουν δεν γνωρίζουν πώς να κάνουν κάποιον ανίκητο. Μήπως δεν γνωρίζουν όσα γνωρίζουμε εμείς;

Έσω πάντα έτοιμος

100% θύμα

Ασφάλεια χωρίς αυταπάτες

Επιθετική άμυνα, σαρωτική, καταιγιστική, ολοκληρωτική…

Oh Fuck!

Αυτά για την ώρα.

Φιλικά,

Combatives Group

Όνομα: Ανώνυμος
Ημ/νία: 12/05/2017
Περιοχή: Αθήνα

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.