Ιστορία του Combatives

Το ιστορικό υπόβαθρό μας δεν αμφισβητείται. Στην κοινότητα του Combatives Group έχουμε εκπαιδεύσει κατά καιρούς μεμονωμένα άτομα και ομάδες επαγγελματιών ένοπλων σωμάτων σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Μέσα από δύο πολέμους

Εξετάζοντας την ιστορία της φιλοσοφίας, του δόγματος, της μεθοδολογίας και της πρακτικής εφαρμογής αυτού που θεωρείται αυθεντικό Combatives, γρήγορα διαπιστώνει ότι δεν είναι αποτέλεσμα Αθλητικού Συλλόγου Πολεμικών Τεχνών. Ότι διδασκόταν και διδάσκεται ακόμη και σήμερα, είναι δοκιμασμένο σε συνθήκες επιβίωσης στο αστικό ή πολεμικό πεδίο μάχης. Δεν στηρίζεται σε θεωρίες και αγωνιστικές πρακτικές, αλλά σε καταγεγραμμένες πραγματικές καταστάσεις όπου θυσιάστηκαν ζωές δοκιμάζοντας όσα αναφέρθηκαν παραπάνω για να φτάσουμε εδώ.

Το πρόγραμμα Civilian Combatives αναπτύχθηκε στην σημερινή του μορφή για να μπορούν απλοί πολίτες να αντιμετωπίσουν τυχόν κακοτοπιές με δεξιότητες ΠΡΟΛΗΨΗΣ και με δεξιότητες ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ από επιθέσεις με ώριμο και υπεύθυνο τρόπο με ΝΟΜΙΜΑ μέσα. Δηλαδή, δομήθηκε από την αρχή με τρόπο που προστατεύει τον πολίτη και από καθημερινούς κινδύνους, αλλά και από εγκληματικές ενέργειες αποτελεσματικά ώστε να είναι και να παραμένουν ασφαλείς.

Για τους πολίτες, εάν το επιθυμούν, το επόμενο πρόγραμμα, το Street Combatives, αποτελεί μια ανώτερη κλίμακα γνώσεων και ικανοτήτων από το Civilian Combatives προσφέροντας εξαιρετικά αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις στη βία με διαφορετική προσέγγιση. Δεν θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο για αυτή τη κατηγορία ανθρώπων όσο είναι για τους επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα Street Combatives αναπτύχθηκε κυρίως για επαγγελματίες που αναζητούν υψηλότερο επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων. Για τους επαγγελματίες, συμβάλλει στην εργασία τους διότι αυτή η ομάδα ανθρώπων έρχεται συνήθως από τομείς της ασφάλειας, της τάξης και του στρατού. Συνεπώς, καλούνται να εκτελούν καθήκοντα που απαιτούν δεξιότητες πέραν της αυτοάμυνας διότι χρειάζεται να καλύπτουν πιο δύσκολα εγχειρήματα (σύλληψης, καταστολής και μεταβίβασης συλληφθέντων ή αιχμαλώτων).

Η εκπαίδευση στις προαναφερόμενες δεξιότητες  σε όλο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Combatives Group, πραγματοποιείται με ρεαλιστικές συνθήκες. Μόνο έτσι βεβαιώνεται ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ και ο κάθε ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΣ μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά υπό ακραία ψυχοσωματική πίεση.

Στην κοινότητα του Combatives Group έχουμε εκπαιδεύσει πολλούς πολίτες στην προσωπική ασφάλεια, την αυτοπροστασία και την αυτοάμυνα. Και, κατά καιρούς, μεμονωμένα άτομα ένοπλων επαγγελμάτων σε πολύ υψηλό επίπεδο, γνωρίζοντας ότι η εργασία τους δεν τους επιτρέπει την αποφυγή συμπλοκών. Μέχρι το 2014 εκπαιδεύαμε τους μελλοντικούς ηγέτες του Ελληνικού Στρατού στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Αυτοάμυνα δρόμου για πολίτες και επαγγελματίες

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι αντικαθιστούμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα αυτών των σωμάτων ασφαλείας.

Επιβεβαιώνουμε όμως ότι προσφέρουμε διαφορετική οπτική γωνία στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ταυτόχρονα προσφέροντας βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Η εκπαίδευση στο Street Combatives δίνει διαφορετική έμφαση συμπεριλαμβάνοντας άλλον τρόπο μάχης σώμα-με-σώμα, ο οποίος καλύπτει ευρύτερο φάσμα περιπτώσεων με εξειδικευμένο τρόπο.

Άνθρωποι που έχουν ολοκληρώσει αυτό το πρόγραμμα, θεωρούνται άρτια εκπαιδευμένοι και επιτρέπεται, κατόπιν Γραπτής Συμφωνίας Συνεργασίας με το Combatives Group, να διδάσκουν το συμπυκνωμένο πρόγραμμα των 6 επιπέδων του Combatives.

Το έκαστο πρόγραμμα διαρκεί περίπου 9-12 μήνες, με 2-3 μαθήματα των 90 λεπτών έκαστο, κλείνοντας τον κύκλο μαθημάτων ανθρώπων που επιθυμούν να συνεχίσουν στα επόμενα προγράμματα, το Advanced Combatives και το Professional Combatives.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.