Οι Πολεμικές Τέχνες στην αντιμετώπιση του βιασμού

Η πραγματικότητα της βίας είναι πολύ πιο άγρια και επικίνδυνη από αυτή που επικρατεί στην αντίληψη του κόσμου. Η προσέγγιση μιας πολεμικής τέχνης είναι κατά κανόνα αναποτελεσματική.

Κακές Επιλογές ίσον Κακά Αποτελέσματα

Κάποιες από τις γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή σεξουαλική επίθεση, λαμβάνουν την απόφαση να ασχοληθούν με κάποια πολεμική τέχνη ως αντίμετρο στην πράξη. Κάποιες άλλες για το ενδεχόμενο.

Κατά την άποψη του Combatives Group, η σκέψη είναι σωστή αλλά η ΕΠΙΛΟΓΗ του ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ κυρίως λόγω της ελλιπέστατης ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ που προσφέρουν γύρω από το ευρύτερο θέμα της ΒΙΑΣ (το πρίν και το μετά).

Κατανοούμε ότι συχνά οι άνθρωποι ακολουθούν την πεπατημένη. Όμως, η πραγματικότητα της βίας είναι πολύ πιο άγρια και επικίνδυνη από αυτή που επικρατεί στην αντίληψη του κόσμου. Η προσέγγιση μιας πολεμικής τέχνης είναι κατά κανόνα αναποτελεσματική.

Το γεγονός ότι αποκαλείται «Πολεμική Τέχνη» δεν σημαίνει ότι είναι ή και υπήρξε ποτέ πολεμική. ΟΛΕΣ πλέον έχουν αθλητική προσέγγιση μιας και υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αν ήταν πραγματικά «πολεμικές» θα υπάγονταν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συνεπώς, αυτό που πραγματικά χρειάζεται ένα θύμα ή πρόσωπο που αρνείται να γίνει θύμα, είναι σοβαρή εκπαίδευση σε εξειδικευμένη γνώση για πρόληψη, αντιμετώπιση και καταστολή της βίας, με ξεκάθαρους σκοπούς και στόχους και διαδικασίες που με πρακτικες εφαρμογές σε αντιστεκόμενο επιτιθέμενο που προσεγγίζουν την πραγματικότητα. Δηλαδή, Ρεαλιστική Αυτοάμυνα, Αυτοάμυνα βασισμένη σε πραγματικές συνθήκες (Reality based self-defense) και όχι σε αθλητικούς κανόνες, πνεύμα ευγενούς άμιλλας και προσέγγιση συνεργασίας.

Οι λεγόμενες πολεμικές τέχνες, πέρα από την ευγενή άμιλλα, ξεκινούν πάντα την αντιμετώπιση της βίας με την προϋπόθεση ότι το θύμα ήδη δέχεται επίθεση. Δηλαδή με ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Συνεπώς, διδάσκονται αποκλειστικά χωρίς να έχει λάβει κανείς υπ’ όψη ότι υπάρχει και η ΠΡΟΛΗΨΗ. Και μάλιστα, με την σωστή σειρά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, είναι εφικτό να μην γίνει ΠΟΤΕ κανείς θύμα βίας ή βιασμού.

Τέτοια εκπαίδευση τολμούμε να πούμε, ότι δεν διεξάγει ΚΑΝΕΙΣ στην Ελλάδα και, αν το κάνουν, σίγουρα δεν γίνεται στον βαθμό και με την έμφαση που το διεξάγει το Combatives Group.

Προσφέρουμε λεπτομερέστατο σχέδιο δράσης για περιπτώσεις βίας, με ΑΠΛΕΣ, ΑΜΕΣΕΣ, εξαιρετικά ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ αλλά και νόμιμες μεθόδους και τεχνικές. Και το κυριότερο, είναι φτιαγμένο για ανθρώπους που ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ τα ΧΡΟΝΙΑ να γίνουν «μάστερ» κάποιας πολεμικής τέχνης. Χρειάζονται ΜΟΝΟ 9-12 μήνες για το πρόγραμμα Civilian Combatives και 18-24 ΜΗΝΕΣ στο Street Combatives για να ΝΙΩΘΟΥΝ και να ΕΙΝΑΙ ασφαλείς στο σύστημα ασφάλειας, αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας που προσφέρουμε.

Δεν χρησιμοποιείς τσιμπιδάκι όταν χρειάζεσαι σφυρί! – Ζακ Καπανταϊδάκης

10/11/2017

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Πώς να Αποφύγεις τον Βιασμό

Αποφυγή βιασμού: Βασικές οδηγίες ασφάλειας

Πότε πρέπει να έχεις το νου σου; Πρέπει να εμπιστεύεσαι τα συναισθήματά σου; Πότε πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή; Πότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για διαφυγή ή αυτοάμυνα; Πότε είσαι πιο ευάλωτη;

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού

Ακόμη πιστεύεις ότι ο αθλητικός σύλλογος της γειτονιάς μπορεί να σε βοηθήσει; ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Το τραγικό ειδικά με τον βιασμό είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να λάβουν τα μέτρα τους για τη δική τους προστασία, αδιαφορούν.

Τύποι βιαστών

Τύποι βιαστών

Οι τύποι βιαστών και πως λειτουργεί ο καθένας. Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για την δράση των βιαστών, ανάλογα με τον τύπο τους.

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.