Η Γλώσσα του Σώματος

Ποια είναι κάποια από τα κριτήρια επιλογής που ασκεί συνήθως ένα κοινωνικό αρπακτικό; Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η γλώσσα του σώματος; Έχει σημασία η εικόνα «προβολής» κάποιου; Κατά πόσο πρέπει να είναι και κανείς προετοιμασμένος να αποθήσει αποφασισμένη επίθεση;

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Εσύ τι δείχνεις προς τα έξω;

Η αρχικά ασαφής φύση της μελέτης Grayson / Stein, προκάλεσε περαιτέρω μελέτη και ανάλυση για να εντοπιστούν συγκεκριμένα Κριτήρια Επιλογής. Οι δύο ερευνητές πραγματοποίησαν μια ενδελεχή ανάλυση της Κίνησης και της Γλώσσας του Σώματος των ανθρώπων στη βιντεοκασέτα που είχαν στα χέρια τους.

Ποια ήταν τα αποτελέσματα της μελέτης;

Έξι κριτήρια έγιναν προφανή:

 • Βηματισμός
 • Ταχύτητα
 • Ρευστότητα
 • Ολότητα
 • Κορμοστασιά
 • Βλέμμα

Βηματισμός

Ο αφύσικος βηματισμός δηλαδή ένας που είναι πολύ μεγάλος ή πολύ μικρός εφιστά την προσοχή. Το πρώτο μπορεί να υποδεικνύει το φόβο καθώς το άτομο σπεύδει για να φθάσει στην ασφάλεια, ενώ το δεύτερο μπορεί να υποδεικνύει ασθενή, τραυματία ή υπερβολικά ντροπαλό άτομο.

Ένα μη-θύμα έχει έναν ομαλό, γεμάτο αυτοπεποίθηση «γειωμένο» βηματισμό.

Επιλογή Θύματος, Η Γλώσσα του Σώματος Σαφής έλλειψη επίγνωσης του περιβάλλοντος

Ταχύτητα

Το πολύ γρήγορο βάδισμα ή το πολύ αργό εφιστά επίσης την προσοχή. Το πρώτο μπορεί να υποδεικνύει νευρικότητα ή φόβο καθώς ο άνθρωπος σπεύδει για να φθάσει στην ασφάλεια, ενώ το δεύτερο μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη σκοπού ή κατεύθυνσης.

Ένα μη-θύμα περπατά περίπου 25% πιο γρήγορα από ό, τι το μέσο άτομο, με έναν «αέρα» και σκοπό.

Ρευστότητα

Η έλλειψη ομαλού έλεγχου και η αδεξιότητα στην κίνηση του σώματος του θύματος εφιστά την προσοχή. Παρατηρήσιμες σπασμωδικής κίνησης, το ανασήκωμα και η μείωση του κέντρου βάρους με πολύ ελαστικό βηματισμό ή η κλίση προς αριστερά και δεξιά κατά το βηματισμό, δείχνουν έλλειψη σωματικού ελέγχου.

Ένα μη-θύμα περπατά με ομαλότερη, πιο συντονισμένη κίνηση.

Ολότητα

Η έλλειψη ολότητας στην κίνηση του σώματος και των χεριών σαν να είναι αποσυντονισμένα από την κίνηση του υπόλοιπου κορμιού, δείχνουν επίσης έλλειψη συντονισμού.

Μη-θύματα κινούν ομαλά το σώμα τους από τους γοφούς ως συντονισμένο σύνολο του υπονοεί τη δύναμη, την ισορροπία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Κορμοστασιά

Μια ανέμελη ή ατημέλητη στάση (με χαμηλά το κεφάλι, τους ώμους να κρέμονται, τα χέρια σταυρωμένα, τα χέρια στις τσέπες κλπ) είναι ενδεικτικά αδυναμίας και υποχωρητικότητας. Πάρα πολύ τεταμένοι ώμοι δείχνουν επίσης φόβο και νευρικότητα. Αυτές οι χαρακτηριστικές στάσεις του σώματος υποδηλώνουν έναν ιδανικό στόχο.

Σταθείτε ίσια, τους ώμους πίσω, το κεφάλι πάνω και δείξτε ζωντανοί!

Βλέμμα

Το χαμηλωμένο βλέμμα δείχνει ενασχόληση και άγνοια του περιβάλλοντος (η προσήλωση στο κινητό τηλέφωνο και η κουκούλα επίσης). Το πολύ σταθερό βλέμμα μπορεί να παρερμηνευθεί ως πρόκληση ή και πρόσκληση, ενώ κάποια που διστάζει να κάνει επαφή με τα μάτια, μπορεί να εκληφθεί ως υποτακτική.

Το βλέμμα σας θα πρέπει να είναι σταθερό και ζωντανό, όπως του αγαπημένου αρπακτικού, της γάτας. Φαίνεται ήρεμη, αλλά λίγα της ξεφεύγουν.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά με την Αυτοπροστασία

Η σημασία της αυτοπροστασίας

Η σημασία της αυτοπροστασίας

Είναι τόσο σοβαρή η σημασία της αυτοπροστασίας που μας εμφυτεύεται αρχικά από την φύση και στη συνέχεια, από τις διάφορες βρεφικές και παιδικές εμπειρίες μας μέχρι και τα γεράματα.

protection of the mother superhero

Αυτοπροστασία στο σπίτι

Το σπίτι μου το κάστρο μου! Αυτοπροστασία στο σπίτι και του ίδιου του σπιτιού, είναι συνήθως το επόμενο πράγμα που σκεφτόμαστε μετά τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Τι γίνετε όμως αν καταλήξει να είναι ένοπλη αυτοάμυνα;

Επιλογή Θύματος

Επιλογή Θύματος

Μάθε πώς οι θηρευτές επιλέγουν τα θύματά τους και τί μπορείς να κάνεις για να μην γίνεις ποτέ θύμα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

 • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
 • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
 • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
 • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.