Ξεκινάει με ΕΣΕΝΑ!

Ποιά πρέπει να είναι η επόμενη κίνησή σου; Γιατί είναι σημαντικό να είναι η σωστή κίνηση; Πώς θα καταλάβεις ότι πήρες την σωστή απόφαση; Περνάς καλά χωρίς να κουράζεσαι ή μαθαίνεις αυτό που πήγες να μάθεις;

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Δική σου η ευθύνη της απόφασης

Ξεκινήστε με την ανάγνωση όσον περισσότερων πληροφοριών μπορείτε σε αυτό το site. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς συμβαίνουν οι συγκρούσεις και εξελίσσονται οι συμπλοκές. Πώς να τις αναγνωρίζετε και πώς να ανταποκριθείτε σε αυτές. Και εάν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε, να απουσιάσετε, να αποφύγετε ή να αποδράσετε από αυτές.

Πηγαίνετε να δείτε ή ακόμα καλύτερα, να λάβετε μέρος σε μερικά μαθήματα σε διάφορους χώρους, συλλόγους και προπονήτρια και παρατηρήστε προσεκτικά τις διαφορές ανάμεσα στο τί σας λένε οι εκπαιδευτές και στο τί κάνουν.

 • Είναι καλά δομημένο;
 • Είναι όσα λένε λογικά;
 • Είναι κατανοητά;
 • Ιδρώνει κανένας;
 • Πώς με ξεκινήσανε στο πρώτο μάθημα;
 • Μπορώ να δώ τον εαυτό μου να τα κάνω;
 • Πώς εξελίσσονται τα επόμενα μαθήματα;
 • Είναι όσα μου δείχνουν ρεαλιστικά;
 • Πόσο ρεαλιστικές είναι οι συμπλοκές;
 • Μου τα κάνουν όλα εύκολα ή με ζορίζουν;
 • Μοιάζουν με πραγματικές καταστάσεις του δρόμου αυτά που διδάσκονται;

Δεν μπορείτε να συγκρίνετε συστήματα χωρίς υπεύθυνα να κάνετε τον κόπο να ψάξετε για αυτό που θα καλύψει τις ανάγκες σας (άθληση, πρωταθλητισμό, τέχνη, αυτοάμυνα κλπ.). Όχι όσα ΝΟΜΙΖΕΤΕ…, αυτά που ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ! Μην κάνετε το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι θέλοντας «λίγο απ’ όλα». Είναι αδύνατον όλα να υπάρχουν σε ένα και μόνο σύστημα.

Τι πραγματικά επιθυμείτε να μάθετε άθληση, πρωταθλητισμό, τέχνη, αυτοάμυνα…;

Ξεκαθαρίστε στο μυαλό σας ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τι είναι αυτό που έχετε ΑΝΑΓΚΗ και μην παρασύρεστε από τα πάθη σας ή τις γνώμες τρίτων. Δεν γνωρίζουν τις ΔΙΚΕΣ σας ανάγκες, ΕΣΕΙΣ τις γνωρίζετε. Αν είναι να επενδύσετε χρόνο, χρήματα και κόπο, καλό είναι να πιάσουν τόπο για αυτό που θέλετε εσείς. θα χρειαστεί να ΕΙΔΙΚΕΥΤΕΙΤΕ για να μην ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙΤΕ σε κάτι που δεν έχει σχέση με αυτό που ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ.

Ο λόγος είναι ότι το καθένα έχει διαφορετική φιλοσοφία, νοοτροπία, προσέγγιση, εφαρμογή, ψυχισμό κλπ.

Δεκτή η γνώμη, αλλά η ΓΝΩΣΗ είναι βασιλιάς!

Μπορεί να έχετε ήδη δική σας γνώμη για το πώς θα πρέπει να είναι τα πράγματα. Ίσως χρειαστεί να προκαλέσετε τον εαυτό σας να σκεφτεί διαφορετικά.

Αλλά, αν ψάχνετε ΕΙΔΙΚΑ για ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ, αναρωτηθείτε ώριμα και αντικειμενικά:

 • «Συμβαδίζουν αυτά με την πραγματικότητα της αχαλίνωτης και επικίνδυνης βίας στο δρόμο;»
 • «Μήπως είναι λίγο άσχετα;»
 • «Μήπως είναι λίγο μη ρεαλιστικά;»
 • «Μήπως παραείναι “over the top?”»

Στον χώρο που θα επιλέξετε να πάτε, μπορεί να χρειαστεί να «ρυθμίσετε» τον εαυτό σας και τον τρόπο σκέψης σας διαφορετικά, σε μια ΑΛΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και, ίσως ακόμη και να χρειαστεί να «προκαλέσετε» τον εαυτό σας ψυχοσωματικά όσο δεν φαντάζεστε ότι θα ξεβολευτείτε.

Οι καλοί εκπαιδευτές Αυθεντικής Αυτοάμυνας ειδικά, θα σας ενθαρρύνουν να μάθετε να ασχολείστε με μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ από αυτή που αντιλαμβάνεστε ή πλασάρεται ως αυτοάμυνα. Μια πραγματικότητα που ακολουθείται και εφαρμόζεται από τους τραμπούκους και θηρευτές της κοινωνίας. Μπορεί να αισθανθείτε άβολα, αλλά, από την άλλη, το να δεχθείτε απρόκλητες επιθέσεις δεν είναι μια άνετη κατάσταση.

Καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν είναι δύσκολες να κατανοηθούν ή ακόμη και να εφαρμοστούν. Το ξέρουμε αυτό με σιγουριά, επειδή άλλες γυναίκες το έχουν καταφέρει με επιτυχία. Και αφού το κατάφεραν άλλες, μπορείτε και εσείς.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά με την Αυτοπροστασία

Η σημασία της αυτοπροστασίας

Η σημασία της αυτοπροστασίας

Είναι τόσο σοβαρή η σημασία της αυτοπροστασίας που μας εμφυτεύεται αρχικά από την φύση και στη συνέχεια, από τις διάφορες βρεφικές και παιδικές εμπειρίες μας μέχρι και τα γεράματα.

protection of the mother superhero

Αυτοπροστασία στο σπίτι

Το σπίτι μου το κάστρο μου! Αυτοπροστασία στο σπίτι και του ίδιου του σπιτιού, είναι συνήθως το επόμενο πράγμα που σκεφτόμαστε μετά τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Τι γίνετε όμως αν καταλήξει να είναι ένοπλη αυτοάμυνα;

Επιλογή Θύματος

Επιλογή Θύματος

Μάθε πώς οι θηρευτές επιλέγουν τα θύματά τους και τί μπορείς να κάνεις για να μην γίνεις ποτέ θύμα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

 • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
 • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
 • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
 • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.