Εφαρμογή Προετοιμασίας / Πρόληψης

ΔΕΝ προτείνουμε αυτό που ισχυρίζονται πολλοί εκπαιδευτές αυτοάμυνας, ότι αν απλώς «προσποιηθείτε», είστε βέβαιες ότι θα μειώσετε τις πιθανότητες να επιλεγείτε από ένα αρπακτικό. Κάτι τέτοια τα λένε οι αδαείς διότι αυτό αποτελεί μόνο ένα μικρό κομμάτι της όλης προετοιμασίας.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Τι παραπάνω χρειάζεται;

Τα χαρακτηριστικά που περιγράφηκαν στο προηγούμενο κεφάλαιο δείχνουν τις βαθμίδες συνείδησης, ισορροπίας και συντονισμού. Αντίστοιχα, έχουμε διαβάθμιση της επαγρύπνησης και της δυνατότητας του ανθρώπου να αντισταθεί στην κυριαρχία και στον έλεγχο. Μια κατάσταση «ετοιμότητας», αν θέλετε.

Βεβαίως, η εφαρμογή των φυσικών πτυχών της αυτοάμυνας και η σκληρή σωματική άσκηση, αναπτύσσει τις φυσικές ιδιότητες της κίνησης και της γλώσσα του σώματος που αποθαρρύνουν την επιλογή του ως θύμα και προβάλλουν την αύρα ενός «σκληρού στόχου».

Ωστόσο, σε αντίθεση με την κάπως απλή πρόταση Grayson / Stein, εμείς στο Combatives Group έχουμε σοβαρές αμφιβολίες ότι η λύση για την μείωση των πιθανοτήτων της γυναίκας να γίνει θύμα, είναι μια απλή περίπτωση του να λάβει μαθήματα στη κορμοστασιά ή στο πώς να περπατάει. Ούτε προτείνουμε αυτό που ισχυρίζονται πολλοί δήθεν εκπαιδευτές αυτοάμυνας, ότι αν απλώς «προσποιηθείτε», είστε βέβαιες ότι θα μειώσετε τις πιθανότητες να επιλεγείτε από ένα αρπακτικό.

Καθημερινές συνήθειες, δύσκολο να αντικατασταθούν

Αντικειμενικά, συνήθειες που έχουν σχηματισθεί σε βάθος χρόνου, είναι δύσκολο να αντικατασταθούν με ένα σίγουρο περπάτημα ή λίγο πιο ορθή κορμοστασιά. Όπως είπαμε και πριν, η γυναίκα (όπως και οι άνδρες) πρέπει να ασκείται συνεχώς για να σχηματιστούν μόνιμα οι ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.

Γιατί επιμένουμε σε αυτή τη θέση;

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να προσποιείται διαρκώς! Δεν μπορεί να προβάλλει φυσική ισορροπία και συντονισμό, δύναμη και αντοχή, αν αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τα διαθέτει ήδη.

Στο Combatives Group λαμβάνουμε το θέμα της ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ και ΣΟΒΑΡΑ. Έχουμε δημιουργήσει τα κατάλληλα Προγράμματα Ασφάλειας, Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας, η διδασκαλία των οποίων βασίζεται ΜΟΝΟ στην πραγματικότητα του δρόμου μέσω της Ρεαλιστικής Αυτοάμυνας (Reality Based Self-Defense).

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά με την Αυτοπροστασία

Η σημασία της αυτοπροστασίας

Η σημασία της αυτοπροστασίας

Είναι τόσο σοβαρή η σημασία της αυτοπροστασίας που μας εμφυτεύεται αρχικά από την φύση και στη συνέχεια, από τις διάφορες βρεφικές και παιδικές εμπειρίες μας μέχρι και τα γεράματα.

protection of the mother superhero

Αυτοπροστασία στο σπίτι

Το σπίτι μου το κάστρο μου! Αυτοπροστασία στο σπίτι και του ίδιου του σπιτιού, είναι συνήθως το επόμενο πράγμα που σκεφτόμαστε μετά τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Τι γίνετε όμως αν καταλήξει να είναι ένοπλη αυτοάμυνα;

Επιλογή Θύματος

Επιλογή Θύματος

Μάθε πώς οι θηρευτές επιλέγουν τα θύματά τους και τί μπορείς να κάνεις για να μην γίνεις ποτέ θύμα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.