Πώς τα αρπακτικά επιλέγουν θύματα

Το σώμα μας και η κίνησή μας προδίδουν τον χαρακτήρα μας, το «Είναι μας» που συνηθίζουμε να προβάλλουμε προς τα έξω. Γινόμαστε υποψήφια θύματα χωρίς καν να το γνωρίζουμε.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Εκπέμπεις σήματα θύματος;

Η Γλώσσα του Σώματος παίζει κυρίαρχο ρόλο στην επιλογή του θύματος.

Τουλάχιστον αυτό δήλωσε η συντριπτική πλειοψηφία των βιαστών και άλλων κακοποιών σε ψυχολόγους και εγκληματολόγους.

Το σώμα μας και η κίνησή μας προδίδουν τον χαρακτήρα μας. Το «Είναι μας» που συνηθίζουμε να προβάλλουμε προς τα έξω.

Είναι μόνο θέμα ελάχιστων δευτερολέπτων μέχρι ο θηρευτής να πάρει μια αίσθηση του ποιός είναι το κατάλληλο «θύμα». Φυσικά, δεν είναι όλοι κατάλληλοι στόχοι στον κατάλογο ενός αρπακτικού. Συνεπώς, για κάθε θύμα που δέχεται επίθεση, πολλά περισσότερα έχουν απορριφθεί επειδή δεν του ταιριάζουν στην Διαδικασία Επιλογής Θύματος.

Τα ανθρώπινα αρπακτικά είναι ουσιαστικά ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Ψάχνουν για ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ή ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. Ενεργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως τα μεγάλα αιλουροειδή στην άγρια φύση.

Όμως ποιά ακριβώς είναι τα κριτήρια επιλογής των θυμάτων τους;

Τι είναι αυτό που αναζητούν;

Όπως τα μεγάλα αιλουροειδή, το ανθρώπινο αρπακτικό θέλει ένα θύμα «χαμηλού κινδύνου». Τι σημαίνει αυτό;

Το θύμα πρέπει να παρουσιάζει:

• Χαμηλό Ρίσκο Αντίστασης
• Χαμηλό Ρίσκο Πρόκλησης Τραυματισμού του ιδίου
• Χαμηλό Ρίσκο Σύλληψης για το αρπακτικό

Δεν θέλει το έργο του να είναι πιο δύσκολο ή επικίνδυνο από την δική του αντίληψη του αποδεκτού ρίσκου.

Για να το εξασφαλιστεί αυτό, θα επιδιώξει πάντα να αναζητήσει αυτούς που αντιλαμβάνεται ως αδύναμους, υποτακτικούς και το πιο σημαντικό, απίθανο να αντεπιτεθούν. Κάθε σημάδι δύναμης ή μη συνεργασίας, είναι συνήθως αρκετό για να τον οδηγήσει να εγκαταλείψει αυτή την επιλογή και να αναζητήσει ένα πιο «υποτακτικό» θύμα. Αυτό μας οδηγεί αυτόματα στο συμπέρασμα ότι η εικόνα που προβάλλουμε είναι συχνά αρκετή για να τον αποτρέψει να μας επιλέξει. Είναι σαφές ότι χρειαζόμαστε να σχηματίσουμε τις συνήθειες που προβάλλουν μια πιο δυνατή εικόνα του εαυτού μας.

Αλλά είναι αυτό αρκετό;

Γνώμη μας στη Κοινότητα του Combatives Group είναι ότι ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ!

Γιατί;

Διότι ένα πεπειραμένο αρπακτικό γρήγορα «οσμίζεται» το «ψεύτικο» και όσους το «παίζουν σκληροί». Τα έχει δει πολλές φορές και λόγω της εμπειρίας του και της εξίσου πεπειραμένης παρέας του, είναι πολύ πιθανό να «προκαλέσει» το θύμα του γνωρίζοντας ότι μάλλον δεν είναι και τόσο «σκληρό».

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δεν αρκεί να «δείχνεις σκληρός» αλλά να ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ, ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ και πάνω απ’ όλα, ΣΙΓΟΥΡΟΣ για αυτά.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά με την Αυτοπροστασία

Η σημασία της αυτοπροστασίας

Η σημασία της αυτοπροστασίας

Είναι τόσο σοβαρή η σημασία της αυτοπροστασίας που μας εμφυτεύεται αρχικά από την φύση και στη συνέχεια, από τις διάφορες βρεφικές και παιδικές εμπειρίες μας μέχρι και τα γεράματα.

protection of the mother superhero

Αυτοπροστασία στο σπίτι

Το σπίτι μου το κάστρο μου! Αυτοπροστασία στο σπίτι και του ίδιου του σπιτιού, είναι συνήθως το επόμενο πράγμα που σκεφτόμαστε μετά τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Τι γίνετε όμως αν καταλήξει να είναι ένοπλη αυτοάμυνα;

Επιλογή Θύματος

Επιλογή Θύματος

Μάθε πώς οι θηρευτές επιλέγουν τα θύματά τους και τί μπορείς να κάνεις για να μην γίνεις ποτέ θύμα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.