Προετοιμασία = Πρόληψη

Όσο περισσότερο έχουμε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ για να ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ένα εν δυνάμει ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΑΙΡΩΣ, τόσο περισσότερο το ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ και μας δίνεται ΧΡΟΝΟΣ να ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ για αυτό.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Πόσο έτοιμος είσαι;

Το σύνθημα των Προσκόπων καλύπτει τέλεια τις πρακτικές Αυτοπροστασίας. «Έσο έτοιμος» είναι καλή συμβουλή.

Γιατί;

Επειδή όσο πιο προετοιμασμένοι είμαστε για να αντιμετωπίσουμε μια κρίση, τόσο μικρότερες οι πιθανότητες να χρειαστεί να το κάνουμε. Όσο περισσότερο έχουμε εκπαιδευτεί (καλλιεργήσαμε συνήθειες) για να δούμε την δυναμική ενός προβλήματος εγκαίρως, τόσο περισσότερο το κατανοούμε. Τόσο καλύτεροι θα είμαστε στο να απουσιάζουμε, να αποφεύγουμε και να αποδράττουμε από αυτό.

Πολύ συχνά οι άνθρωποι λανθασμένα πιστεύουν ότι ΞΑΦΝΙΚΑ… θα βρεθούν σε έναν αγώνα για τη ζωή τους. Αυτό οφείλεται στον τρόπο προώθησης ή και προβολής μιας κατάστασης και την υποτιθέμενη αντιμετώπισή της από τους εξίσου υποτιθέμενους ειδικούς του θέματος.

Αυτό που οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να κατανοήσουν, είναι ότι το «πρόβλημα» (επίθεση) σχεδόν ποτέ δεν εμφανίζεται από το πουθενά!

Το πρόσωπο που είναι η αιτία αυτού του προβλήματος πρέπει να περάσει από μια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ για να το ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Αυτό σημαίνει ότι:

 • Η Παρατήρηση
 • Η Αφομοίωση
 • Η Στοχοποίηση
 • Η Προετοιμασία
 • Η Απόφαση
 • Η Δράση

απαιτούν μια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Αυτά τα έξι στοιχεία περιγράφουν μια ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ και, η επεξεργασία τους απαιτεί ΧΡΟΝΟ.

Είναι σε ΑΥΤΟ το ΧΡΟΝΟ που ΕΜΕΙΣ, το πιθανό θύμα, πρέπει να ΔΡΑΣΟΥΜΕ.

Αλλά ποιές είναι αυτές οι ΑΛΛΕΣ μαγικές ιδιότητες που κάνουν τη διαφορά;

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά με την Αυτοπροστασία

Η σημασία της αυτοπροστασίας

Η σημασία της αυτοπροστασίας

Είναι τόσο σοβαρή η σημασία της αυτοπροστασίας που μας εμφυτεύεται αρχικά από την φύση και στη συνέχεια, από τις διάφορες βρεφικές και παιδικές εμπειρίες μας μέχρι και τα γεράματα.

protection of the mother superhero

Αυτοπροστασία στο σπίτι

Το σπίτι μου το κάστρο μου! Αυτοπροστασία στο σπίτι και του ίδιου του σπιτιού, είναι συνήθως το επόμενο πράγμα που σκεφτόμαστε μετά τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Τι γίνετε όμως αν καταλήξει να είναι ένοπλη αυτοάμυνα;

Επιλογή Θύματος

Επιλογή Θύματος

Μάθε πώς οι θηρευτές επιλέγουν τα θύματά τους και τί μπορείς να κάνεις για να μην γίνεις ποτέ θύμα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

 • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
 • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
 • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
 • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.