Kettlebell Fitness

Γυμναστική με kettlebells. Το πρόγραμμα Kettlebell Fitness παρέχει μια σειρά από videos στο YouTube, που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση και να παραμείνεις fit σε σύντομο χρονικό διάστημα. Απαιτείται ελάχιστος και ιδιαίτερα οικονομικός εξοπλισμός.

Μοιράσου το:

Ο εκπαιδευτής του Kettlebell Fitness

Στην ακόλουθη σειρά video-μαθημάτων, ο Εκπαιδευτής του Combatives Group Γιώργος Τσομίδης, εξηγεί και υποδεικνύει, λεπτομερώς, ασκήσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δυναμώσετε το σώμα και τις τεχνικές σας χρησιμοποιώντας kettlebells.

Ο Γιώργος είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Δραμιών (Kettlebells), έχοντας μαθητεύσει υπό τον ΠΑΝΤΕΛΗ ΦΙΛΙΚΙΔΗ (International Master of Sports) ο οποίος είναι αναγνωρισμένος και καταξιωμένος εκπαιδευτής, κάτοχος πολλαπλών παγκοσμίων τίτλων και ρεκόρ.

Η επιλογή αυτού του είδους εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με Κύκλους τύπου Cross-training χρησιμοποιούνται στις τάξεις της κοινότητάς μας. Είναι στοχευμένη και προσαρμοσμένη στις γενικότερες ανάγκες του προγράμματος εκγύμνασης. Η χρήση του kettlebell μπορεί να αντικαταστήσει κάθε τυπικό γυμναστήριο με βάρη.

Η άσκηση με kettlebells κουράζει αρκετά το σώμα και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι να αποσυμφορίζεται η σπονδυλική στήλη. Δηλαδή, κρίνεται ως ΑΝΑΓΚΑΙΟ η ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ των ΣΠΟΝΔΥΛΩΝ μετά από ΚΑΘΕ ΑΣΚΗΣΗ με Kettlebells. Αυτό θα το πετύχετε χρησιμοποιώντας ιμάντες τύπου TRX. Ένας απλός τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι με το να αφήσουμε το σώμα μας να κρέμεται ακίνητο για περίπου μισό λεπτό (ιδανικά μέχρι 1’) μετά από ΚΑΘΕ ΑΣΚΗΣΗ.

Kettlebell Fitness για άνδρες και γυναίκες

Στην περίπτωση που δεν έχετε ιμάντες, ένα μακρύ σχοινί που κρέμεται από σταθερό σημείο ή ένα απλό μονόζυγο αρκούν. Εναλλακτικά, μπορείτε άνετα να χρησιμοποιείτε την κάσα ενός παταριού.

Σε γενικές γραμμές η άσκηση με Kettlebells είναι ιδιαίτερα αποδοτική για όσους προτιμούν να κάνουν γυμναστική στο σπίτι και όχι στο γυμναστήριο.

Είναι γυμναστική ασφαλής (από υπερβολικά βάρη, μεταδοτικές ασθένειες) και  οικονομική (αγοράζουμε μία σειρά Kettlebells άπαξ και είναι εκεί για πάντα!). Εξοικονομούμε πολύτιμο χρόνο (μετάβασης, πάρκινγκ κ.α.), όπως επίσης γλιτώνουμε και κακή διάθεση (αναμονή σε κάθε μηχάνημα σε ώρες αιχμής και ενοχλητικούς ή περίεργους τύπους). Συνεπώς, μπορείτε μέσα σε μόνο ΔΥΟ τμ. στον χώρο σας, όποτε εσείς θέλετε, να γυμνάζετε όλο το σώμα σας τόσο με αναερόβιο όσο και με αερόβιο τρόπο!

Πρόγραμμα Kettlebell Fitness

Η εβδομάδα σας μπορεί να χωριστεί ανάλογα με το πρόγραμμά σας.

Παραθέτουμε παράδειγμα:

  1. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή – Kettlebells.
  2. Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο – Κύκλοι Cross-training με ή χωρίς ιμάντες (τύπου TRX ή σχοινί).

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ΠΛΗΡΗΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ του σώματος και μένει μία μέρα για πλήρη ξεκούραση.

Επίπεδα Kettlebell Fitness

Το πρόγραμμα του Γιώργου ακολουθεί αυτό του Συστήματος Αυτοάμυνας Combatives Group σε ΔΟΜΗ ΕΠΙΠΕΔΩΝ. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινάτε από το ΜΗΔΕΝ και ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ τον ΠΗΧΗ σε ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ καθώς ανεβαίνετε και εσείς μαζί του.

Οι ασκήσεις είναι ειδικά φτιαγμένες για τις ανάγκες του κάθε επιπέδου ενισχύοντας το κάθε βήμα προόδου σας συγχρόνως. Καλό είναι λοιπόν να ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΧΕΤΕ πιστεύοντας ότι κερδίζετε έτσι χρόνο, αν θέλετε να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. Το μυϊκό σας σύστημα πρέπει να χτιστεί ΣΤΑΔΙΑΚΑ και σε ΒΑΘΟΣ. Επιτρέψτε το απαραίτητο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΧΡΟΝΟΥ στις ασκήσεις, ούτως ώστε αυτές να κάνουν την δουλειά τους, δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν την έναρξη οποιασδήποτε σωματικής δραστηριότητας!

Για ερωτήσεις ή απορίες που τυχόν προκύψουν, γράψετε τα σχόλιά σας από κάτω.

Καλή αρχή!

Μοιράσου το:

Civilian

Αυτοάμυνα για πολίτες
Για άνδρες και γυναίκες, χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα.
Περισσότερα

Street

Αυτοάμυνα δρόμου
Για την αντιμετώπιση της σύγχρονης αστικής βίας του δρόμου για επαγγελματίες, άνδρες και γυναίκες.
Περισσότερα

Advanced

Για προχωρημένους
Προηγμένη εκπαίδευση στο ιστορικό παρελθόν της μάχης σώμα με σώμα για άνδρες και γυναίκες.
Περισσότερα

Αυτοάμυνα για γυναίκες

Ποτέ ξανά θύμα!
Σεμινάρια και μαθήματα αυτοάμυνας σε τακτικές και τεχνικές, για την γυναίκα σε αστικό περιβάλλον.
Περισσότερα

ISM-BSM-ASM

Ταχύρυθμα Σεμινάρια Αυτοάμυνας Γυναικών
Μια σύντομη σειρά σεμιναρίων θεωρητικής και πρακτικής, ιδανικά για γυναίκες που έχουν να διαθέσουν περιορισμένο χρόνο.
Περισσότερα

Anti-bullying

Για παιδιά και έφηβους
Καταπολέμηση bullying σε σχολικό και μη περιβάλλον με τη καθοδήγηση παιδοψυχολόγου, αν χρειαστεί.
Περισσότερα

Professional

Για μελλοντικούς εκπαιδευτές
Το ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσης της μάχης σώμα με σώμα. Προετοιμάζει τους μελλοντικούς εκπαιδευτές.
Περισσότερα

Intensive

Εντατική Εκπαίδευση
Ιδιαίτερα, εντατικά μαθήματα αυτοάμυνας. Πολύ γρήγορη εκμάθηση. Ατομικά ή σε μικρές ομάδες.
Περισσότερα

Combat fitness

Γρήγορη σκληραγώγηση
Γυμναστική τύπου Cross-training με κύκλους για ταχύτατη σκληραγώγηση σώματος και πνεύματος.
Περισσότερα

Kettlebell Fitness

Γυμναστική με Kettlebells
Γύμνασε όλο το σώμα σου με kettlebells. Ελάχιστος εξοπλισμός, online μαθήματα, γρήγορα αποτελέσματα, άριστη φυσική κατάσταση.
Περισσότερα

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.